Seger mot Frej i premiären

Efter en lång väntan var det äntligen dags för BP:s herrar att kliva in i seriespel med en bortamatch mot IK Frej. I en öppen match med målchanser åt båda håll var det till slut B ...

Efter en lång väntan var det äntligen dags för BP:s herrar att kliva in i seriespel med en bortamatch mot IK Frej. I en öppen match med målchanser åt båda håll var det till slut BP som spräckte nollan i den 82:a matchminuten genom Oskar Fallenius. Trots ett par jättelägen i slutet för Frej och en bommad straff höll BP ut och säkrade därmed säsongens första trepoängare.

”Sett till det hårda jobbet som vi gör så tycker jag tre poäng kan vara välförtjänt.” säger matchvinnaren Oskar Fallenius.

Väntan blev till slut över, i stekande sol klev BP:s herrar ut på Vikingavallen för premiären i Ettan norra mot Täby-laget IK Frej. Möjligtvis fanns det lite nerver hos BP som inledningsvis hade vissa bekymmer med IK Frejs höga press där en blev bortslagna passningar i uppspelsfasen blev konsekvensen. Hemmalaget skapade även matchens första målchans redan efter någon minut när André Alsanati vek in från vänster och avlossade ett skott som tvingade BP:s Alexander Lundin till en svettig räddning.

Det dröjde dock inte länge innan även BP fick fart på spelet. I den 7:e matchminuten var vänsterbacken Daniel Svensson uppe och fick iväg ett skott som gick i burgaveln. Därefter kunde gästerna flytta upp spelet i banan men Frejs Leon Hien låg på rulle och var konstant redo att sticka iväg i löpningar så fort Frej vann bollen.

I den första halvleken hade BP två jättelägen att ta ledningen. Först så nickade Christer Gustafsson en boll precis utanför stolpen på ett fint inlägg från Jesper Arvidsson. En stund senare blev Oskar Fallenius frispelad efter ett fint förarbete av Omar Faraj men Oliver Dovin, målvakt i hemmalaget stod för en fin räddning. Därmed var det fortfarande mållöst efter 45 minuters spel.

”Vi blev lite passiva i uppspelsfasen och vi gjorde ett par misstag vilket såklart göra att vi hamnar under lite press. Men de (Frej) är ett riktigt bra lag med många lovande spelare så de gjorde ett bra jobb för att vara ärlig.” sammanfattar huvudtränare Shaun Consatble den första halvleken.

I den andra halvleken är BP lite trögstartade och Frej tar tag i taktpinnen men hemmalaget skapar inte mer en ett par halvchanser. Istället sliter BP sig tillbaka in i matchen och trycker på för ett öppningsmål och man är nära i den 77:e matchminuten men Omar Farajs avslut går över ribban. Fem minuter senare blir det dock äntligen nätrassel när Faraj hittar fram till Oskar Fallenius som viker in från vänster och avslutar distinkt i första hörnet.

”Gäller att vara snabb till läget, vinkla ut och bara gå i första hörnet, enkelt och snabbt så sitter den.” berättar Fallenius om sitt mål.

Ledning med 1-0 och mindre än tio minuter kvar av ordinarie speltid, var känslan positiv för BP-supportrar. Men avslutningen av matchen blev allt annat än stressfri. Endast ett par minuter efter ledningsmålet gör Alexander Lundin en otrolig reflexräddning men i efterspelet i straffområdet studsar bollen upp på en BP-hand och domaren blåste straff. Straffen slogs i stolpen av hemmalaget och den efterföljande returen kunde rensas undan. I matchens absolut sista sekvens nådde en Frej-spelare högst på en hörnan och alla på Vikingavallen trodde nog att ett kvitteringsmål var ett faktum, men återigen fick Alexander Lundin en hand på bollen och räddade tre poäng till BP.

”De (Frej) är ett bra lag, de kommer spela ut många lag i den här serien. De hade några chanser och såklart vår målvakt gör ett par grymma räddningar men jag tycker vi blev starkare ju längre matchen gick och motståndarna blev lite mer desperata. Målet är fantastiskt för oss men vi har tre tillfällen innan där vi ska göra ett eller två mål men vi tar inte de lägena. Det är alltid lite problemet som jag alltid säger till spelarna. I en 90, 95 minuters match när man får de chanserna måste man vara mer effektiva.” säger Constable om matchen.

På tilläggstid fick Omar Faraj sitt andra gula kort och blev utvisad. Därmed missar han herrarnas nästa match som är redan nu på onsdag den 17/6 kl. 19.00 på Grimsta IP.

IK Frej – IF BP, söndag 14/6, kl. 14.00.

0-1 (0-0): Oskar Fallenius 82 min.

BP:s laguppställning:

Lundin – Svensson, Arvidsson, Suljic, Glasberg – Sandberg Magnusson, Seger, Gustafsson – Fallenius, Faraj, Helg. Avbytare: Olsson, Grauberg Lepik, Linnér, Sandén, Wallenborg, Ceesay, Svenlén