Säsongens första förlust på hemmaplan
Foto: Erik Bjernulf

Säsongens första förlust på hemmaplan

Share

Säsongens första förlust på hemmaplan

Under söndagen åkte BP på sin första förlust på hemmaplan i Superettan detta år. Utsiktens BK vann precis som i våras med uddamålet efter mål av Nsima Peter i mitten av den andra ...

Under söndagen åkte BP på sin första förlust på hemmaplan i Superettan detta år. Utsiktens BK vann precis som i våras med uddamålet efter mål av Nsima Peter i mitten av den andra halvleken.

Efter förlusten i den senaste omgången mot Östers IF var förhoppningen att BP skulle studsa tillbaka direkt och visa sig från en annan sida mot gästerna från Göteborg.

Christer Mattiasson valde tillsammans med sin ledarstab att genomföra en förändring i startelvan inför denna match. Robin Frej som var avstängd i den förra matchen klev åter in som mittback och Fredrik Nissen placerades därmed på bänken. I övrigt var det en identisk laguppställning jämfört med matchen mot Östers IF.

En relativt jämn första halvlek utspelade sig i höstsolen på Grimsta IP. BP hade en del boll, men likt i matchen mot Östers IF hade man svårigheter att komma till ordentliga avslutslägen. Utsiktens BK kunde istället komma i farliga omställningar flertalet gånger och ledde också avslutsstatistiken genom hela matchen.

Wilmer Odefalk samarbetade sig fram längs vänsterkanten tillsammans med Marijan Cosic i mitten av den första halvleken, vilket sedermera ledde till ett avslut från nära håll från den sistnämnde. Målvakten stod i vägen för mål den gången, men i övrigt behövde han inte anstränga sig nämnvärt för att rädda de få riktiga målchanser som BP lyckades skapa genom matchen. Utsiktens BK var i sin tur långt ifrån ofarliga när de kom i sina attacker, men de kunde inte överlista Jonas Olsson vid något tillfälle.

Det var annars en fysisk match som publiken bjöds på i denna match. Framför allt var det Nikola Vasic som utkämpade en hård duell med motståndarspelarna och där domaren flera gånger tvingades blåsa i sin pipa för sätta ned foten för vad som var tillåtet och inte i närkampsspelet.

I den andra halvleken försökte BP att flytta fram sina positioner i planen, men precis som innan halvtidspausen hade man svårt med det kreativa spelet i den sista tredjedelen. Faktum är att BP enbart hade två avslut på mål denna dag.

Utsiktens BK gick hårt åt BP i presspelet och vann ofta sin bollar därigenom. 71 minuter in i matchen kom motståndarna att ta ledningen efter att Jakob Hedenquist spelat fram inbytta Nsima Peter till ett gyllene läge som knappt gick att missa.

I slutet av matchen hade BP sedan ett antal halvchanser som med lite tur hade kunnat gå i mål, men marginalerna var inte riktigt på BP:s sista denna dag. Philip Hellquist hade både ett fint frisparksläge strax utanför straffområdet och en nick i burgaveln, men som han inte lyckades få på mål.

Inte blev det hela bättre när Gustav Sandberg Magnusson skallade ihop med en Utsikten-spelare på tilläggstid och där han sedan fick kliva av planen, vilket innebar att BP tvingades att avsluta matchen med en man mindre. Man lyckades dock aldrig komma närmare än en halvfarlig nick från Robin Frej och ett fint avslut av Lucas Bergvall.

Utsiktens BK höll undan i matchen och när domaren slutligen blåste av den 100:e minuten var det bara att konstatera att BP förlorat sin första hemmamatch för säsongen.

Nästa match för BP är lördagen den 15 oktober kl. 13:00 då man reser till Borås och mötet med Norrby IF.

BP – Utsiktens BK 0-1 (0-0)
0-1 (71’) Nsima Peter

Domare: Andreas Dufva-Johansson
Publik: 522
Varningar: (BP): Oscar Krusnell. (Utsiktens BK): Jesper Brandt, Albin Skoglund, Allan Mohideen, William Milovanovic, Karl Bohm, Mikica Gjorgievski.

BP:s laguppställning:
Jonas Olsson – Monir Jelassi (Theo Bergvall 59′), Fredrik Nissen, Amadeus Sögaard, Oscar Krusnell (Lucas Bergvall 82′) – Gustav Sandberg Magnusson, Samuel Leach Holm, Wilmer Odefalk – Oscar Pettersson (Richie Omorowa 82′), Nikola Vasic (Philip Hellquist 66′), Marijan Cosic (Tim Söderström 59′)