Samuel Leach Holm lämnar BP

Samuel Leach Holm lämnar BP

Share

Samuel Leach Holm lämnar BP

Mittfältaren Samuel Leach Holm lämnar föreningen efter tre fina säsonger i Ettan Norra, Superettan och Allsvenskan. Totalt blev det 98 tävlingsmatcher i den rödsvarta tröjan.– Sam ...

Mittfältaren Samuel Leach Holm lämnar föreningen efter tre fina säsonger i Ettan Norra, Superettan och Allsvenskan. Totalt blev det 98 tävlingsmatcher i den rödsvarta tröjan.
– Samuel har haft en väldigt fin utveckling hos oss och vi är glada för hans skull att han tagit de kliven, säger sportchef Philip Berglund.
– Vi fick indikationer redan i somras att han vill testa en ny utmaning och när hans kontrakt nu går ut så får vi acceptera hans beslut. Vi hade gärna haft honom kvar men vi skiljs åt som vänner och önskar honom lycka till framåt.

Samuel Leach Holm om att lämna BP.
– Efter tre fantastiska år i BP så säger jag hejdå. Jag tackar alla fantastiska medarbetare, tränare och spelare jag stött på. Ni alla har varit en enorm del i den utveckling vi tagit från division ett till Allsvenskan, samt min egen personliga utveckling. 
– Jag har bara försökt ge mitt allra bästa på varje träning och varje match för att ge tillbaka till BP. Det har varit viktigt för mig att lyckas i BP och att vi som lag lyckas på vägen. Jag vill tacka för förtroendet och hoppas att det syntes på planen att jag gav allt.

Leach Holm skrev på för BP i januari 2021 efter att ha kommit från Dalkurd FF. Dessförinnan hann han spela med Västerås SK och Sollentuna FK. Under juniortiden i Djurgårdens IF hann han även med en utlåning till Åtvidabergs FF.

I BP fick Leach Holm en ny roll, från att först varit en offensiv spelare, ofta ute på en kant, fick han ta klivet ner i banan och utgick från en central position strax framför backlinjen. Därifrån togs kliv av Leach Holm som bidrog till att hela lagets prestationer höjdes. 2022 utnämndes han till Superettans Bästa Mittfältare vilket vi rödsvarta skrev under på utan att tveka, tillsammans med övriga fotbollstyckare. Som seriesegrare i Superettan tog vi klivet upp till Allsvenskan inför den här säsongen och även i år har många fina prestationer visats upp från Leach Holm. 

Efter tre år i BP, med 98 tävlingsmatcher, 10 mål (varav cup-målet mot Östersunds FK kanske är det vi minns allra starkast) och en lång rad målgivande och spelöppnande passningar lämnar nu Samuel Leach Holm BP. Vi önskar Samuel all lycka i kommande utmaningar