Samuel Leach Holm klar för BP

Samuel Leach Holm klar för BP

0 Share

Samuel Leach Holm klar för BP

BP har gjort klart med den spelskicklige mittfältaren Samuel Leach Holm som senast spelade i Superettan med Dalkurd. Text: Philip Kämpe Samuel Leach Holm, 23, är en lovande ...

BP har gjort klart med den spelskicklige mittfältaren Samuel Leach Holm som senast spelade i Superettan med Dalkurd.

Text: Philip Kämpe

Samuel Leach Holm, 23, är en lovande spelare som trots sin unga ålder redan har flera års erfarenhet från svensk elitfotboll. Samuel spelade under tonåren i Djurgården och gick därefter 2016 till Åtvidabergs FF samtidigt som ett annat BP-nyförvärv i år, Marijan Cosic gjorde samma flytt. I Åtvidaberg blev det totalt 20 matcher för Samuel i Superettan. Efter ”Åtvid” bytte Samuel till Sollentuna FK där han fick Christer Mattiasson som tränare. Säsongen 2018 imponerade Samuel stort i Division 1 Norra och stod för 9 mål på 27 matcher från sin mittfältsposition. Samuel fick då återigen chansen i Superettan, denna gång med Västerås SK. Sommaren 2020 lämnade Samuel Västerås och plockades in av Dalkurd. Under förra hösten noterades han för 2 mål på 13 matcher i Superettan och han gjorde även ett mål i Superettankvalet mot Landskorna BOIS.

– Samuel är en offensiv, spelskicklig innermittfältare som kommer hjälpa oss mycket med sin kreativitet framåt, kommenterar Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Välkommen till BP Samuel!
– Tack så mycket.
Du har tidigare haft Christer Mattiasson som tränare, var han en av anledningarna till att du valde BP?
– Ja precis, jag har haft ”Kitten” tidigare och har en väldigt bra relation till honom samt att jag tycker han är en väldigt skicklig tränare. Det i kombination med att jag vill vara med på BP:s resa uppåt i seriesystemet gjorde att jag valde BP.
Du tränade redan med laget denna vecka, vad har du fått för känsla av gruppen?
– Gruppen har en tydlig målsättning och det är att gå upp i Superettan. De snubblade ju lite på målsnöret förra året så det finns en klar revanschkänsla.
Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare och var på planen spelar du helst?
– En bolltrygg spelare som gillar att hitta kombinationer, instick men framförallt avslut. Spelar helst i en roll i ”fickan” sedan om det är att utgå från en kant eller att spela centralt på mittfältet spelar mig inte så stor roll.