Samuel Leach Holm klar för BP

Samuel Leach Holm klar för BP

Share

Samuel Leach Holm klar för BP

BP har gjort klart med den spelskicklige mittfältaren Samuel Leach Holm som senast spelade i Superettan med Dalkurd. Text: Philip Kämpe Samuel Leach Holm, 23, är en lovande ...

BP har gjort klart med den spelskicklige mittfältaren Samuel Leach Holm som senast spelade i Superettan med Dalkurd.

Text: Philip Kämpe

Samuel Leach Holm, 23, är en lovande spelare som trots sin unga ålder redan har flera års erfarenhet från svensk elitfotboll. Samuel spelade under tonåren i Djurgården och gick därefter 2016 till Åtvidabergs FF samtidigt som ett annat BP-nyförvärv i år, Marijan Cosic gjorde samma flytt. I Åtvidaberg blev det totalt 20 matcher för Samuel i Superettan. Efter ”Åtvid” bytte Samuel till Sollentuna FK där han fick Christer Mattiasson som tränare. Säsongen 2018 imponerade Samuel stort i Division 1 Norra och stod för 9 mål på 27 matcher från sin mittfältsposition. Samuel fick då återigen chansen i Superettan, denna gång med Västerås SK. Sommaren 2020 lämnade Samuel Västerås och plockades in av Dalkurd. Under förra hösten noterades han för 2 mål på 13 matcher i Superettan och han gjorde även ett mål i Superettankvalet mot Landskorna BOIS.

– Samuel är en offensiv, spelskicklig innermittfältare som kommer hjälpa oss mycket med sin kreativitet framåt, kommenterar Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Välkommen till BP Samuel!
– Tack så mycket.
Du har tidigare haft Christer Mattiasson som tränare, var han en av anledningarna till att du valde BP?
– Ja precis, jag har haft ”Kitten” tidigare och har en väldigt bra relation till honom samt att jag tycker han är en väldigt skicklig tränare. Det i kombination med att jag vill vara med på BP:s resa uppåt i seriesystemet gjorde att jag valde BP.
Du tränade redan med laget denna vecka, vad har du fått för känsla av gruppen?
– Gruppen har en tydlig målsättning och det är att gå upp i Superettan. De snubblade ju lite på målsnöret förra året så det finns en klar revanschkänsla.
Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare och var på planen spelar du helst?
– En bolltrygg spelare som gillar att hitta kombinationer, instick men framförallt avslut. Spelar helst i en roll i ”fickan” sedan om det är att utgå från en kant eller att spela centralt på mittfältet spelar mig inte så stor roll.