Samuel Kroon klar för BP
Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Samuel Kroon klar för BP

Share

Samuel Kroon klar för BP

BP förstärker mittfältet inför återkomsten i Allsvenskan med 26-årige Samuel Kroon. Samuel kommer senast från spel i Halmstads BK där han spenderat de tre senaste säsongerna.   –  ...

BP förstärker mittfältet inför återkomsten i Allsvenskan med 26-årige Samuel Kroon. Samuel kommer senast från spel i Halmstads BK där han spenderat de tre senaste säsongerna.  
 
– I Samuel får vi en löpstark kantspelare med en fin vänsterfot och bra blick för spelet. Han har dessutom erfarenhet från spel i Allsvenskan vilket är något vi letat efter. Vi är väldigt glada att vi lyckats locka honom till oss, säger Philip Berglund, sportchef herr.  
 
Samuel inledde sin seniorkarriär i Täby FK i division 3. Där blev det en säsong innan karriären fortsatte i moderklubben Bele Barkarby IF, också de i division 3. Året därpå gick flyttlasset till Nyköping och Bissarna i Ettan Norra. Där blev det totalt tre säsonger innan seriekonkurrenten Umeå FC lockade till sig den då 22 år gamla mittfältaren.  
 
I Umeå var han med och spelade upp laget i Superettan under sin debutsäsong och var starkt bidragande till avancemanget med sina nio fullträffar. Det blev spel i Superettan, men i en annan blå tröja, Halmstads BKs. Där blev det återigen avancemang under debutsäsongen i vilken Samuel stod för 7 mål och 11 assist. Därefter följde spel i Allsvenskan, sedan Superettan och nu alltså åter Allsvenskan, men denna gång med BP.  
 
– Det ska bli jättekul att spela i BP och att få göra det i Allsvenskan. Det blir lite hemmaplan för mig eftersom jag är uppvuxen i Barkarby. Det är bara positiva känslor och jag ser fram emot det väldigt mycket, säger Samuel.  
 
Varmt välkommen till BP, Samuel Kroon!