Säker seger mot Sätra

Det blev en övertygande seger i träningsmatchen mot Sätra SK. Det lossnade rejält för nyförvärvet Malin Broberg, som gjorde tre raka mål på en solig Grimsta-plan. Förra året spe ...

Förra året spelade BP och Sätra två jämna matcher i serien, men i lördagens träningsmatch på Grimsta blev det en klar 5-0-seger för BP. Hemmalaget dominerade matchen från start, men Sätra kom ändå fram i några anfall i början av matchen.
-Ja, de kom igenom lite för lätt i sina uppspel första tio minuterna, säger BP:s tränare Marcelo Fernández. Vi justerade lite i våra offensiva spelares uppställning och lyckades då störa Sätra tidigt så att de mer och mer fick övergå till långbollar från backlinjen. Efter det hade de nästan inga chanser alls resten av matchen.
Inför matchen pratade du om vikten av ett snabbt och bra passningsspel mot Sätras fysiskt starka spelare. Tycker du att ni lyckades med det?
-Ja, vi höll ett bra passningstempo och var löpvilliga. Det finns förstås fortfarande saker att jobba på, men jag är klart nöjd med dagen.
Med tanke på att Sätra kom trea förra året och har fått in flera bra nyförvärv kan även alla BP-supportrar vara nöjda med dagens resultat.

Daniella Novakovic inledde målskyttet mitt i första halvlek, från central position utanför straffområdet, snyggt framspelad av Michelle Rojas Flores. Malin Broberg ökade strax därpå ledningen efter en fin genombrottslöpning. I andra halvlek gjorde sedan Broberg både 3-0 och 4-0 innan högerkantspelaren Agnes Bergling fick avsluta målskyttet i slutminuterna. De senaste två matcherna, mot Division 1-motstånd, har hela tio mål kommit från spelarna i ”position 9 och 10”, och idag var det alltså nyförvärvet Malin Broberg som lyckades allra bäst med målskyttet.
-Ja, det känns som det verkligen har lossnat nu! Laget gör en bra match. Vi blir mer och mer samspelta och vågar lita på att alla tar sitt ansvar. Vi skapade ytor för varandra, och fokuserade på vår spelidé även när det blev lite gnälligt på plan. Det saknades ibland lite kvalitet i de tidiga uppspelsfaserna, men i stort ska vi vara stolta över resultatet!

Nästa helg välkomnar vi Elitettan-laget IK Uppsala till Grimsta. Då kan vi förvänta oss större utmaningar för BP:s försvarslinje.