Saga Swedman lämnar BP

Saga Swedman lämnar BP

Share

Saga Swedman lämnar BP

Anfallaren Saga Swedman lämnar BP efter två säsonger i damlaget och dessförinnan många år inom vår akademi. – Saga har tagit stora steg sen hon debuterade i Elitettan 2021. Nu vil ...

Anfallaren Saga Swedman lämnar BP efter två säsonger i damlaget och dessförinnan många år inom vår akademi. 
– Saga har tagit stora steg sen hon debuterade i Elitettan 2021. Nu vill hon testa vingarna och vi önskar henne lycka till även om vi gärna haft henne kvar, säger sportchef Staffan Jacobsson.

Saga Swedman om tiden i BP
– Jag kom till BP som 14-åring och har under mina fem år här hunnit skapa många fina minnen som jag kommer att ta med mig. Framförallt så kommer säsongen 2021, med SM-guld i F17 och silver med F19 och därefter få skriva mitt första A-lagskontrakt vara ett år jag alltid kommer att minnas. Att vi har lyckats hänga kvar i Allsvenskan två år i rad är något vi ska vara stolta över.
– Utöver det så tycker jag att BP är en väldigt fin organisation och jag vill tacka alla fantastiska människor jag lärt känna under min tid här. Jag tackar för mig och önskar alla lycka till i framtiden.

Under hösten 2021 fick Swedman debutera i Elitettan när hon fick hoppa in mot Lidköpings FK på bortaplan. Dessutom gjorde Swedman sitt första seniormål när hon nätade mot AIK i Svenska Cupen när vi vann med 3-2.

I DamU var Swedman sylvass och hon vann skytteligan i Svenska Spel F19 Norra 2021 med 17 mål på 15 matcher. Hon var lagkapten i BP:s F19 som tog SM-silver. Dessutom var hon med och tog SM-guld med BP:s F17 och gjorde ett av målen i finalen när BP vann med 2-0 mot Södra Sandby IF. Efter att ha flyttats upp till damtruppen inför 2022 har en del matcher i F19-serien spelats, men framförallt har speltid i OBOS Damallsvenskan ökat. Under den senaste säsongen blev det spel i 22 av 26 seriematcher och det första allsvenska målet petades in hemma mot Djurgårdens IF. Totalt blev det två mål i årets seriespel.