Så nära tre poäng i Halmstad

Så nära tre poäng i Halmstad

Share

Så nära tre poäng i Halmstad

BP tog ledningen två gånger om och hade ledningen in i slutminuterna. EN tveksam straff senare var det kvitterat till 2-2 på Örjans Vall och BP packar ner en poäng på bussen hem t ...

BP tog ledningen två gånger om och hade ledningen in i slutminuterna. EN tveksam straff senare var det kvitterat till 2-2 på Örjans Vall och BP packar ner en poäng på bussen hem till Grimsta.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Hemmalaget har kommit igång med spelet efter en svag vår samtidigt som BP har inlett den starka hösthalvan av säsongen. Spelmässigt var det Halmstads BK som förde spelet på Örjans Vall, men BP var rejält pigga i omställningarna.

Just en sådan gav också BP ledningen, Oskar Fallenius plockar upp bollen på högerkanten, avancerar och hittar Albin Linnér som kommer springade centralt. Avslutet från Linnér är kliniskt, 1-0 BP.

Några minuter senare lyckas inte BP få borta pigga Rasmus Wiedesheim-Paul och HBK-talangen stöter in kvitteringen till 1-1 när vi spelat en kvart. Pigg inledning på matchen!

BP håller tätt defensivt, vårdar bollen och sticker upp i fina omställningar när läge ges. Ett sådant ges i början av andra halvlek då Albin Linnér når en boll långt nere vid kortlinjen, spelar tillbaka bollen mot mål där Dusan Jajic möter med en stenhård träff – 2-1 BP!

Hemmalaget lyfter sedan fram allt som finns i blåa kläder för att nå en kvittering och skapar nog med chanser för att kvittera. Kvitteringen ska komma, men det är med en besk eftersmak för BP. Mikael Boman ligger offside och halkar för egen maskin med Oscar Pehrsson i ryggen. Pehrsson rör inte Boman, men domartrion bestämmer sig ändå för straff. Det vilt kämpande BP förstår ingenting och i frustrationen blir Markus Gustafsson varnad. Rasmus Wiedesheim-Paul förvaltar straffen säkert och fastställer slutresultatet till 2-2.

För BP-spelarna väntar nu en ledig helg innan fokus läggs på hemmamatchen mot IK Brage lördag 3 augusti 18:00.

Superettan
Halmstads BK – BP
2-2 (1-1)
Mål: HBK: Rasmus Wiedesheim-Paul (2) BP: Albin Linnér, Dusan Jajic
Varningar: HBK: Thomas Boakye BP: Markus Gustafsson

BPs lag: Hampus Elgán – Fritiof Björkén, Marcus Hansson, Oscar Pehrsson, Johan Falkmar – Gustav Sandberg Magnusson, Dusan Jajic, Markus Gustafsson – Oskar Fallenius (Eric Johana Omondi, 57), Isac Lidberg (Adam Gradén, 71), Albin Linnér (Billy Nordström, 85)