Så gick det i helgens matcher för U-trupperna

Så gick det i helgens matcher för U-trupperna

Share

Så gick det i helgens matcher för U-trupperna

Höstterminen är igång! BPs två U-trupper var i helgen i spel i samtliga fyra serier och vi kan se tillbaka på en helg med blandade resultat. Jämna och målrika matcher där P17 stic ...

Höstterminen är igång! BPs två U-trupper var i helgen i spel i samtliga fyra serier och vi kan se tillbaka på en helg med blandade resultat. Jämna och målrika matcher där P17 sticker ut med sin tredje raka seger i slutspelsserien.

Text och foto: Peter Appelquist

P19 inledde helgen med att åka buss till lunchmöte med IFK Norrköping i fredags. Kristoffer Grauberg Lepik gav BP ledningen redan i första minuten, sen ramlade målen in åt alla håll. Norrköping vänder till 2-1, har 3-2 innan BP vänder till 4-3. I slutminuterna blir det fullt blås när Norrköping kvitterar till 4-4, BP sätter 5-4 på tilläggstid och 5-5 ramlar in bara 30 sekunder senare.
– Vi kommer fel in i matchen, även om vi gör ett tidigt ledningsmål så får vi inte det grepp om motståndaren som vi strävar efter i våra matcher, säger Erik Engberg, Huvudtränare i P19.
– När de sedan gör 3-1 står vi för en stark upphämtning och vändning och går upp till 4-3 när Norrköping får en straff.
– Slutminutrarna har två lag som forcerar för ett segermål. Lite väl målglatt för min smak.

P19 spelar nästa match redan onsdag eftermiddag 15:00 då Helsingborgs IF kommer till Grimsta.

F17 klev in i första matchen på nästan två månader när de ställdes mot Örebro SK på hemmaplan. Även här blev det målglatt och framförallt sena mål. ÖSK tog ledningen en bit in i andra halvlek, BP kvitterar till 1-1 i slutminuterna och vad som sen följer är ytterligare varsitt mål, på tilläggstid. 2-2 och BP går upp i serieledning, dock med två matcher mer spelade än lagen bakom.
– Ett svårspelat lag som är effektiva när lägen dyker upp, sammanfattar Erik Wahlroth, huvudtränare för DamU.
– Vi dominerar matchen, men har svårt att skapa de riktigt farliga lägena. Vi gör en stark slutforcering och lyckas kvittera.

F17 åker i helgen till Gotland för match mot P18 IK på söndag.

F19 behövde också flytta från Grimsta temporärt med anledning av cup på Grimsta. Hemma på Blackebergs Bollplan blev det en tät och jämn match mot Piteå IF som hade ett lag med något fler allsvenska minuter än vad BP-tjejerna har. Tillslut var det Piteå som satte matchens enda mål och reste norrut med tre poäng i bagaget.
– cPiteå är ett mycket bra lag och det är en bra insats från vår sida där vi hade kunnat vinna matchen, säger Erik Wahlroth.
– Piteå är mer effektiva än oss och gör mål på ett av sina lägen, volket vi inte lyckas med. Effektiviteten avgör i den här matchen.

F19 spelar dubbla matcher i veckan, torsdag 20:00 mot Djurgårdens IF och lördag 16:00 mot Sundsvalls DFF

P17 avrundade helgen hemma på Grimsta där regnet hade skapat en fin konstgräsupplevelse för spelarna. BP satte även högsta fart direkt hemma mot IK Sirius och satte 2-0 innan halvtimmen var spelad. I andra halvlek dubblas målskörden till 4-0 och BP räknar in tredje raka segern i den allsvenska slutspelsserien och även den femtonde raka segern i seriesammanhang.
– Igår var vi bra i många olika faser i spelet, säger Jacob Kellgren, Huvudtränare i P17.
– Vi har jobbat senaste veckan med direkt återerövring och med att höja vårt bolltempo, vilket jag tycker är en klar förbättring jämfört med senast mot Kalmar.

P17 spelar mot BK Häcken på bortaplan på söndag i nästa omgång.