Så gick det i helgens matcher för U-trupperna

Så gick det i helgens matcher för U-trupperna

Share

Så gick det i helgens matcher för U-trupperna

Dubbelt upp mot Djurgården blev det för HerrU som segrade i både P19 och P17 Allsvenskornas slutspelserier. DamU var spellediga. Text och foto: Peter Appelquist P19: BP - Dj ...

Dubbelt upp mot Djurgården blev det för HerrU som segrade i både P19 och P17 Allsvenskornas slutspelserier. DamU var spellediga.

Text och foto: Peter Appelquist

P19: BP – Djurgårdens IF 2-0
BP fick en smakstart på matchen då Kristoffer Grauberg Lepik stressade fram ett misstag från Djurgårdens målvakt och kunde stöta in 1-0 redan i andra minuten. BP fortsatte sedan matchen med ett bra spel och kontrollerade matchbilden. I andra halvleks inledning skulle Grauberg Lepik sätta sitt andra för dagen då han pricksköt in en frispark från cirka 25 meter. 2-0 BP och Grauberg Lepik går mål för femte matchen i följd. BP är med i toppen av slutspelsserien, två poäng bakom serieledande Malmö FF.
– Vi är nöjda med vår prestation, och tar med oss flera aktioner i såväl vårt offensiva som defensiva spel inför kommande omgångar, säger Erik Engberg, huvudtränare för P19.
– Djurgården ställer krav på oss att vara på en hög nivå, och jag är nöjd över hur spelarna hanterade motståndets tankar och ambition.

P17: Djurgårdens IF – BP 2-5
BP reste sig direkt efter förlusten förra helgen och stod för en fin insats mot serieledande Djurgården på bortaplan. I halvtid hade BP 3-0 efter mål av Kingsley Chibuike Okafor, Kristoffer Krebs och Alper Demirol. Djurgården reducerade tidigt i andra halvlek, men Krebs satte sitt andra för dagen kort därefter. Båda lagen satte ytterligare varsitt mål med Jonas Rouhi som BP-målskytt. BP tar med segern ett kliv rätt in i den heta toppstriden där BP. Malmö FF och Djurgården har 13 poäng, IFK Norrköping och Halmstad BK 12 poäng. Det blir en spännande höst!
– Vi kommer ut på ett helt annat sätt jämfört med förlusten mot Göteborg. Under veckan har vi jobbat på vår kollektiva försvarsspel vilket som fungera väldigt bra under hela matchen, säger Jacob Kellgren, huvudträanre för P17.
– I anfallsspelet är det många som vill delta och det medför att vi går rättvist till paus med 3-0. Största delen av andra halvlek har vi koll på matchbilden och spelar av matchen på ett bra sätt. Två av nycklarna att vi vinner är att vi löper mer än Djurgården och har ett bättre passningsspel.