Så gick det i helgen för U-trupperna

Så gick det i helgen för U-trupperna

Share

Så gick det i helgen för U-trupperna

Toppstriderna tuggar vidare och det blev blandade resultat för BPs U-trupper. Häng med! Text: Peter Appelquist Foto: Peter Sundén F17: Gideonsbergs IF - BP 0-2BP klev upp i ...

Toppstriderna tuggar vidare och det blev blandade resultat för BPs U-trupper. Häng med!

Text: Peter Appelquist Foto: Peter Sundén

F17: Gideonsbergs IF – BP 0-2
BP klev upp i tillfällig serieledning efter seger med 2-0 mot Gideonsbergs IF på bortaplan. Djurgårdens IF återtog dock serieledningen efter att ha besegrat Hammarby IF i en jämn match. Hammarby är ett av två lag som fortfarande har möjlighet att ta sig förbi BP som just nu har den andra slutspelsplatsen i F17 SM. BP möter Eskilstuna United hemma på lördag och avslutar mot Hammarby helgen efter. Hammarby har tre matcher kvar att spela och Örebro SK två matcher i jakten på BP.

P17: Hammarby IF – BP 6-2
Den jämna slutspelsserien i P17 Allsvenskan fortsätter att vara sådär extremt tät. BP är, trots sin andra förlust, fortfarande med i klungan om sex lag som gör upp om SM-guldet under hösten. I lördagens match hade BP inte marginaler eller spelet med sig när hemmalaget kunde vinna klart. På fredag ställs BP mot serieledande Malmö FF hemma på Grimsta, avspark 16:30.

F19: AIK – BP 1-0
BP är kvar i mittens rike i denna första säsong i Svenska Spel F19. Tidigt på söndagen spelades en jämn match på Skytteholms IP där hemmalaget AIK kunde vinna med matchens enda mål. Nästa match för BP spelas på söndag mot serieledande Umeå IK, en tuff och spännande match för BPs unga lag.

P19: BP – Hammarby IF 2-1
Hammarby tog ledningen i den första halvleken och som brukligt var det en tät och het match mellan de två starka juniorlagen. BP kunde kvittera genom ett vackert långskott från Mert Tuncer, pang sa det, och i det absoluta slutskedet, på tilläggstid, så avgjorde Kristoffer Grauberg Lepik när han smällde in en retur efter hörna. 2-1 BP och femte raka segern är noterad för P19 som tar häng på toppstriden. Nästa match spelas söndag 22 september mot Kalmar FF på bortaplan.

P16: Vasalunds IF – BP 1-0
Slutspelsgruppens andra match blev en jämn historia där BP inte lyckades få hål på Vasalund. Slutspelsgruppen har fem matcher kvar att spela och det är oerhört jämnt i en grupp där ”alla slår alla”. Söndag spelar BP mot IFK Haninge hemma på Grimsta, Haninge som just nu har serieledningen och därmed semifinalplatsen.