Rosenberg avgjorde när BP föll oturligt borta mot Malmö

Text: Jennifer Lundgren Malmö FFs dominans avgjorde till slut på Stadion i Malmö mot BP. BP gör en bra match med en stark defensiv och och metodiskt arbete. Något turligt gör MFF ...

Text: Jennifer Lundgren

Malmö FFs dominans avgjorde till slut på Stadion i Malmö mot BP. BP gör en bra match med en stark defensiv och och metodiskt arbete. Något turligt gör MFF 2-1 med tjugo minuter kvar, ett mål som blir avgörande. 3-1 på Stadion och BP vänder hem till Grimsta för att ladda för nästa chans till poäng.

Malmö FF tog emot BP på måndagskvällen i skön vårsol och perfekt fotbollsväder dit 14 745 åskådare tagit sig till Stadion. Malmö har gjort sin sämsta start i Allsvenskan på tio år och behövde vinna samtidigt som BP behövde poäng efter två raka förluster.

I femte minuten kommer första farligheten när Malmö kombinerar sig igenom via 4-5 direktpassningar och Markus Rosenberg avslutar men Petric lyckas tippa till hörna. I sjunde minuten kommer Malmös nästa farlighet när Traustason skjuter över på passning från Rosenberg.

BP sticker emellanåt upp i kontringar och är betydligt piggare med snabbare spel än senast mot Elfsborg.

Malmös djupledsbollar ställer till med problem för BP. Sören Rieks skjuter farligt i tolfte minuten och tvingar Petric till svettig räddning. BPs Jeahze går hårt åt Markus Rosenberg i 16:e minuten vilket renderar i matchens första gula kort. Malmö dominerade första tjugo minuterna med flera farligheter men BP stod upp bra.

I 21:a minuten kommer matchens bästa chans, en väldigt fin långboll från backlinjen upp till en helt fri Jeremejeff som tar för lång tid på sig och skottet blockeras av Martin Rauschenberg.

Petar Petrovic tilldelas frispark på vänsterkanten i höjd med Malmös straffområde efter att ha blivit upphakad av en motståndare . Markus Gustafsson slår en fantastisk frispark som Bajram Ajeti touchar men Dahlin räddar, BPs bästa chans dittills i matchen.

BP har stoppat Malmös framfart, dragit ner Gustav Sandberg Magnusson defensivt och fått fin kontroll på Malmös framstötar och börjar få till ett eget fint spel. BP sticker ofta upp i snabba spelvändningar där man använder lagets speed hos framförallt Omondi och Ajeti.

I 39:e minuten springer Petar Petrovic ner Sören Rieks och får BPs andra gula kort i matchen. På den efterföljande frisparken slår Malmös Mattias Svanberg in bollen till Markus Rosenberg som nickar och Petric får en hand på bollen men lyckas inte hålla emot – 1-0 till Malmö.

Efter första halvlek med Malmö-dominans och stort bollinnehav började Malmö bli frustrerade men har lite flyt och får in 1-0 som var i underkant efter många chanser. BP har dock helt annan inställning än hemma senast mot Elfsborg och vill verkligen visa att de är i Allsvenskan för att stanna.

Andra halvlek börjar som den första slutade, Malmö för spelet och BP sticker upp i enstaka anfall. I 51:a minuten gör Petric en kanonräddning efter en häftig volleyklack av Sören Rieks på en högerhörna. I 55:e minuten satte Omondi stopp för en Malmökontring vilket renderade i matchens tredje gula kort. Minuten efter chippar Rosenberg en lös boll in i BPs straffområde och Sören Rieks kommer helt fri med BPs målvakt Petric som ännu en gång gör en fin räddning och håller BP kvar i matchen. Strax efter nickar Jeremejeff farligt efter ännu ett fint inlägg från Svanberg.

BP börjar nu bli trötta och får svårare och svårare att hålla ihop laget. BP sticker dock upp i en snabb spelvändning i 61:a minuten där Ajeti skjuter hårt vid ena stolpen men Dahlin räddar. På den efterföljande hörnan kommer Sören Rieks upp båda händerna i luften i nickduellen och tar bollen med händerna, solklar straff. Bajram Ajeti skjuter en välriktaf straff som Johan Dahlin sånär räddar, men BP kvitterar till 1-1.

Målet sätter rejäl fart på BP och i 66:e minuten blir BP-spelarna väldigt upprörda när Malmö återigen solklart tar med hands i straffområdet utan åtgärd från domaren. Malmö är rejält störda efter BPs mål och tappar sitt fina spel, mycket på grund av frustrerade spelare. Då skjuter Markus Rosenberg ett tungt distansskott utanför straffområdet som oturligt tar på en BP-spelare, studsar ner i marken och i en hög båge över Petric i BP-målet, snöpligt 2-1 till Malmö 70:e minuten.

I 74:e minuten bränner Malmö en jättechans. Spelet öppnar upp sig med mycket ytor för båda lagen och flera möjligheter skapas som sånär resulterar åt båda hållen. I 83:e minuten får Malmös Carlos Strandberg ett onödigt gult kort när han tjongar iväg bollen. I anfallet efter kommer Strandberg solklart offside på vänsterkanten och skickar in bollen i straffområdet där Rauschenberg inte får bort bollen och Sören Rieks kan raka in bollen till 3-1 till Malmö.

I 88:e tacklar Figueroa hårt och får BP:s fjärde gula kort. I situationen efter får även Ajeti gult kort för snack.

Malmö vinner rättvist men har trots allt tur med Rosenbergs 2-1 mål som touchar en BP-spelare oturligt och ett solkart offsidemål som spikade segern. BP gör en väldigt bra match och kunde mycket väl fått med sig en poäng från Stadion denna kväll. Nästa chans till seger kommer om en vecka hemma på Grimsta då vi sjunger in våren på valborgsmässoafton 16.00 hemma mot Östersunds FK. Köp biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu.