Premiärseger mot Karlstad

Då var äntligen säsongen igång och BP startade Ettan Norra på bästa sätt genom att besegra IF Karlstad med 2-0. Insatsen var stabil och resultatet rättvist efter att Gustav Sandbe ...

Då var äntligen säsongen igång och BP startade Ettan Norra på bästa sätt genom att besegra IF Karlstad med 2-0. Insatsen var stabil och resultatet rättvist efter att Gustav Sandberg-Magnusson och Marijan Cosic gjort varsitt mål.

Det är ett favorittippat BP som äntrar Ettan Norra 2021 och på Långfredagen inleddes säsongen mot IF Karlstad. Motståndarna från Värmland är även dem tippade av många att vara med i toppen av serien men från att domaren satte pipan i mun var det en tydlig nivåskillnad för dagen mellan lagen.

I den första halvleken lyckades Karlstad inte registrera ett enda skott. Å andra sidan producerade inte BP överdrivet många chanser men ett par hade man. Det första hyfsade läget BP skapade tillföll Omar Faraj som från en snäv högervinkel avlossade bössan men Peter Rosendal i Karlstads mål kunde rädda den gången. Därefter var Samuel Leach Holm närmast att öppna målskyttet när han löpte sig fri, han lobbade bollen över Karlstads utrusande burväktare men bollen gick precis utanför. I sekvensen tacklade Rosendal i Karlstadmålet omkull Leach Holm vilket ledde till en våg med rop på straff från BP-håll och Christer Mattiassons första gula kort som tränare i BP.

Efter pausen fortsatte BP, likt de gjorde i första, att trycka på framåt. Men helt plötsligt i den 49:e minuten fick Karlstad matchens hittills bästa läge när Erik Nilsson prickade ribban från ett gyllene läge inne i straffområdet. Sånär en kalldusch för BP som dock inte skrämdes och fortsatte ösa på framåt.

Slumpmässigt men välförtjänt kom säsongens första mål för BP när bollen studsade på Oscar Krusnells knä och fram till lagkapten Gustav Sandberg-Magnusson. ”Gurra” dunkade in 1-0 med vänsterfoten vid målvaktens första stolpe och vrålade ut sin glädje. BP behövde inte vänta länge innan även tvåan kom, då genom Marijan Cosic med matchens prestation. ”Marre” lade till rätta bollen framför sin högerfot och så smekte han in bollen i bortre krysset från sin vänsterytterposition.

Marijan var även nära att göra 3-0 med en frispark men då var gästernas målvakt med på noterna och var uppe vid krysset för att rädda bollen. Därefter valde BP att effektivt spela av matchen med ett säkert passningsspel vilket till slut ledde till att Karlstad vägrade att pressa.

Efter matchen var BP:s nye mittback Robin Frej nöjd med insatsen:
– Väldigt stabilt skulle jag säga överlag. Vi börjar matchen bra och får till spelet helt okej men vi kunde väl ha varit lite aggressivare och haft lite bättre bolltempo som vi sen pratade om i halvlek. Sen kom vi ut där i andra och gör det lite bättre och vi får in bollarna mot slutet av matchen, säger Robin.

BP fick alltså exakt den starten på säsongen man ville, med att plocka in tre poäng. Nästa helg väntar ytterligare ett lag som lär vara med i toppen av tabellen i form av Sandvikens IF. Matchen spelas den 10/4 uppe i Sandviken med avspark kl. 13:00.