Positiva indikationer under landslagsuppehållet för herrlagets internationella representanter
Daleho Irandust. Foto: Bildbyrån

Positiva indikationer under landslagsuppehållet för herrlagets internationella representanter

Share

Positiva indikationer under landslagsuppehållet för herrlagets internationella representanter

Landslagsuppehållet är slut för den här gången och vi summerar mycket positivt från våra landslagsmän. Daleho Irandust, André Calisir, Lucas Bergström, Kaare Barslund och Filip Si ...

Landslagsuppehållet är slut för den här gången och vi summerar mycket positivt från våra landslagsmän. Daleho Irandust, André Calisir, Lucas Bergström, Kaare Barslund och Filip Sidklev har alla varit iväg på uppdrag den senaste veckan för sina respektive länder.

Daleho Irandust har under veckan VM-kvalat med sitt Syrien, där det blivit ett dubbelmöte mot Burma. Första matchen slutade 1-1 på bortaplan, i en match där ”Dalla” fick hoppa in från bänken. I hemmamötet fick Dalla förtroendet från start och levererade stort. Slutresultatet skrevs till hela 7-0 i en riktig överkörning och vår löpstarke ytter assisterade fram till både 1-0 och 3-0 målet.

Vår armenska landslagsmittback André Calisir spelade från start i 2/2 träningsmatcher mot Tjeckien och Kosovo, där det dessvärre blev uddamålsförlust i bägge mötena.

Vår 205 cm långe målvakt Lucas Bergström har varit iväg med Finlands U21-lanslag och spelat viktiga EM-kvalmatcher. Första matchen slutade mållöst mot Albanien och följdes sedan upp av en 2-1 seger mot Montenegro. Lucas spelade samtliga minuter i bägge matcher.

Försvarsnyförvärvet Kaare Barslund har varit iväg och spelat en träningsmatch med det Danska U20-landslaget. För motståndet stod Portugal och det blev en övertygande 4-1 seger och nya 90 minuter i bagaget för tjugoåringen.

Filip Sidklev har även under veckan varit på Cypern för sin första samling med det svenska U21-landslaget, som spelat EM-kvalmatcher. Det blev dubbla segrar för blågult med 6-1 mot Cypern och 2-0 mot Nordmakedonien. Det blev inga minuter på planen den här gången men en nyttig upplevelse för vår nyligen fyllda 19-årige målvakt.

Imorgon torsdag är laget åter fulltaligt på Grimsta för uppladdningen inför söndagens Allsvenska premiär borta mot GAIS på Gamla Ullevi.