Philip Hellquist förlänger med BP

Philip Hellquist förlänger med BP

Share

Philip Hellquist förlänger med BP

Den offensive pjäsen Philip Hellquist stannar i BP. Efter ett halvår i föreningen har ett nytt kontrakt för de kommande två säsongerna signerats. - Vi hittade en roll under hösten ...

Den offensive pjäsen Philip Hellquist stannar i BP. Efter ett halvår i föreningen har ett nytt kontrakt för de kommande två säsongerna signerats.
– Vi hittade en roll under hösten där Philip gjorde fem mål och två assist på de tio matcher jag hade honom i då. Det känns riktigt bra att Philip blir kvar hos oss, säger Roberth Björknesjö, Manager Herr i BP.

Text och Foto: Peter Appelquist

Philip Hellquist anslöt till BP under sommaren 2018 för att bidra till laget i jakten på nytt kontrakt i Allsvenskan. Efter höstens matcher och kvalförlusten valde Hellquist att lämna BP. Efter att nu ha fått tid ifrån varandra har BP och Philip Hellquist kommit överens om ett nytt kontrakt.
– Jag trivs bra i BP och jag känner mig både revanschsugen och jäkligt taggad på vad vi kan åstadkomma i år, säger Hellquist till hemsidan.

Hellquist debuterade i Allsvenskan som 17-åring när han blev inbytt för Djurgårdens IF mot IF Elfsborg den 2 juli 2008. I Djurgården har Hellquist noterats för drygt hundra seniormatcher. Under tiden i Djurgården var Hellquist utlånad till Vasalunds IF och Assyriska FF i olika sejourer. I januari 2015 lämnade Hellquist Djurgården och Sverige för spel med SC Wiener Neustadt i den österrikiska högstaligan. Tiden i Neustadt blev kort och samma år blev ligakonkurrenten Wolfsberger AC nästa adress med 50 seriematcher och flera fina prestationer med ett gott rykte som följd. Sommaren 2017 tog kontraktet slut och i augusti var Hellquist tillbaka i Allsvenskan och bidrog till att Kalmar FF lämnade tabellens absoluta bottenplaceringar och säkrade ett nytt kontrakt för säsongen 2018. För Hellqvist blev det en ny resa utomlands då grekiska PAS Giannina lockade. Efter ett halvår i Grekland flyttade Hellquist hem till Stockholm och drog på sig den rödsvarta tröjan.