P19 vinner stort mot Sirius

Kort utflykt till Uppsala, ledning 3-0 i paus och sen dryga ut till 5-0 och packa nr tre nya poäng i väskan. P19 fick en trevlig första lördag i oktober. Huvudtränare Lukas Syb ...

Huvudtränare Lukas Syberjyski sammanfattar:

– Vi startar matchen med vetskapen att vi idag kommer få draghjälp när det gäller spelets hastighet. Så det blir en fullträff när vi i matchens första minut får utdelning med 1-0 efter att ha trampat plattan i mattan.

– Vi gör även 2-0 kort därefter – Bobo igen – på ett snarlikt sätt. Efter det kommer en kort period när vi har lite svårare att komma åt dem.

– Sirius är mangranna och skickliga i sitt uppbyggnadsspel och skapar problem för oss utan att egentligen skapa några målchanser. Men de kontrollerar bollen i ytor som kan innebära problem. Därför är det skönt när Zinedin på egen hand gör 3-0 och mer eller mindre stänger matchen.

– Perioden efter halvtid är vår bästa del av matchen och vi kan göra fler mål, men det dröjer till en kvart in innan Bobo fullgör sitt hattrick.

– Även om matchen öppnar upp sig lite för mycket mot slutet och Sirius skapar farligheter, så upplever jag oss fler, mer drivna mot målchans och mer resoluta också i den matchbilden.

– Bland många bra sticker Bobo ut med 3+1, tillsammans med Mario och Zinedin.

Fyra omgångar återstår av P19 Allsvenskan. P19 har sex poäng upp till serieledande Hammarby. Nästa match spelas mot AIK måndag 10 oktober 20:00 hemma på Grimsta.