P19: Stark insats i bortaseger mot Aik.

P19: Stark insats i bortaseger mot Aik.

Share

P19: Stark insats i bortaseger mot Aik.

Krispigt soligt och/men kallt på Skytteholm när Aik och BP gör upp om tre poäng på lördagseftermiddagen.  Aik inleder piggt och flyttar boll i sidled effektivt, man har et ...

Krispigt soligt och/men kallt på Skytteholm när Aik och BP gör upp om tre poäng på lördagseftermiddagen. 

Aik inleder piggt och flyttar boll i sidled effektivt, man har ett ganska stort bollövertag första fem minuter. BP kommer in i matchen snart och kan med säkert passningsspel bibehålla ett spel offensivt. Daniel Svensson tråcklar in en kort rak boll till Felix Bennarp som öppnar poängkontot efter 10 minuter. Bennarp tar sig ner till kortlinje och bokför 1-0 vid närmsta stolpe, vackert så.

Gästerna behåller initiativet efter målet och i 17´ spelar Paulos Abraham fram den långe som avslutar med ett skott i ribban. Kristoffer Grauberg Lepik är inne i en produktiv period med mål fler matcher i följd men idag nekas han.

Det blir mer fysiskt upp emot 25´ spelat och med det kommer Aik bättre in i matchen. Hemmalaget har ett par riktiga rökare mot och på mål som Simon Graasvoll har att göra med. Aik hittar vägar och sätt att ta sig igenom gästernas försvarsspel rätt enkelt och det är en skör ledning för BP inför sista kvarten av halvleken.

Båda lagen byter en boll i virket, Paulos  för gästerna när han broderar sig in i straffområdet och skjuter i stolpen i minut 33, hemmlaget i minut 37 i ribban. Halvlekens avslutning är jämn och i 45´ rullar sånär kvitteringen in när Aik sågar sig fram med nätt och fint kortpassningsspel.

Hemmalaget inleder andra halvlek starkt och kommer omgående till avslut när man fyndigt tar sig fram via kantspel, BP håller undan och skakar av sig obehaget. Känslan är att Aik är mer påkopplat än gästerna första 10 minuter i andra halvlek. BP tvingas hantera en intensiv press från hemmalaget som stökar till det i offensiva spelet.

Riv och slit med 20 minuter kvar det är också då Aik kvitterar. Samma målbur från långt ner vid kortlinje men vid bortre stolpe, 1-1 rättvist. BP tar sig samman och hittar omgående ett offensivt tryck som genererar en hörnspark. På hörnan hänger Omar Faraj högst och kan knoppa in segermålet 2-1 för gästerna i ett viktigt skede av matchen. 

Avslutande 10 minuter blir både spännande och välspelade. En del tossiga beslut från tröttkörda spelare såklart men totalt sett sevärt i allt väsentligt.

Kapten Felix Bennarp om matchen.

Fotbollen på Skytteholm är alltid svår. De blir ofta tajt och mycket duellspel. Matchen mot Aik var jämn med lite mycket bolltapp från oss. Vi gjorde 1-0 tidigt och blev rätt snabbt nerpressade. Men efter AIKs kvitteringsmål så visade vi på bra inställning där Simon räddade oss med många bra räddningar samt att spelarna på bänken kom in med mycket energi och fina inhopp som resulterade i vinst för oss. Omars 2-1 mål minuter efter AIK kvitteringen var viktig.

P19 slutspelsserien

Aik – BP 1-2 (0-1)

Mål BP Felix Bennarp Omar Faraj