P19 stänger helgen med vinst.

P19 stänger helgen med vinst.

Share

P19 stänger helgen med vinst.

Dumkallt och soligt på vallen i samband med P19 mötet mellan Lidingö och BP ,  myten om att behålla långfillingarna på och svettas in våren passar väl in på söndagen ...


Dumkallt och soligt på vallen i samband med P19 mötet mellan Lidingö och BP ,  myten om att behålla långfillingarna på och svettas in våren passar väl in på söndagens väder. Vädret påverkar knappast prestationen hos spelarna , däremot blir det spännande att se hur lagen hanterar en udda matchdag.

Hela havet stormar första kvarten , lagen turas om att spela med boll men inget av värde händer. Lidingö pressar gästernas backlinje vid några tillfällen och med det följer lite självförtroende.

I minut 22 kliver Alexander Westberg i BP målet upp stort när han skickligt avvärjer ett friläge för hemmalaget. Friläget är konsekvensen av en kreativ och vaket slagen frispark, vackert. Strax därpå ett flygande anfall med avslut av Ahmed Bonnah och några minuters press från gästerna. Fonti Kanu har ett hårt skott på mål men blir nekad, likaså Adam Groundstroem som prövar från halvmånen efter en hörna.

Efter halvtimmen spelat är det bättre ordning på spelet och BP kommer tämligen enkelt ner till hemmalagets straffområde. Där möter man ett tajt och tufft försvar. 

I minut 35 öppnar Marcos Issa ändå påpassligt poängkontot när han slår in returen på Mert Tuncers pressade skott. BP växer med målet och vinner boll på ett mer självklart sätt och kan etablera spel som ger farliga lägen oftare. Ahmed Bonnah utökar gästernas ledning i minut 38 när han får en boll i fart av Marcos Issa och kan lägga in 2-0 bollen.

Hemmalaget hittar vägar framåt och kan sent i halvleken reducera tack vare en stark individuell prestation. 

Andra halvlek är dryga minuten gammal när Gabriel Krstic , på assist från Issa , har en stolpe ut boll (Axel Wallenborg har en i samma stolpe senare i halvleken) och bekräftar en bra start på halvleken. Gästernas spel kuggar i bra och snart är även hemmalaget med och höjer kvalitén på spelet. BP kommer efter knappa 20 minuter in i andra halvlek fram i ett snabbt anfall på högerkanten där inspelet når Issa som avslutar strax utanför. En bra tendens som man upprepar vid ett flertal tillfällen.

Det infinner sig också en nerv i matchen efter knappa halvtimmen, lite känslan av ett Lidingö som har vittring på kvittering och ett BP som börjar spela lite ängsligt. Glädjande då att se flertalet spelare i BP tar rygg på hårt arbetande Fonti Kanu och jobbar igenom varje situation när det som mest behövs.

Tumultartat är välan överdrivet måhända men stökigt kan ändå få passera som slutkläm på matchen. BP vill stänga ner och Lidingö kämpar för kvittering då blir det lite buffligt i närkamperna. 

Ahmed Bonnah som sätter matchavgörande 2-1 målet om matchen och prestationen.

Ruggigt tuff match mot ett hårt jobbande Lidingö som gör det tufft för oss matchen igenom. Stort cred till samtliga i truppen och ledarstaben som tog sig an utmaningen seriöst, professionellt och med en positiv attityd. Extra plus till Adam Groundstroem som gör en stark insats på ovan position. 

P19 allsvenskan 

Lidingö – BP 1-2 (1-2)

Marcos Issa Ahmed Bonnah