P19: Inför IFK Norrköping-BP

P19: Inför IFK Norrköping-BP

Share

P19: Inför IFK Norrköping-BP

P19 reser ånyo till Norrköping för ett möte i P19 Allsvenskans tredje omgång. BP har inlett serien på ett bra sätt, seger senast mot Gefle och kryss i första omgången mot Sundsval ...

P19 reser ånyo till Norrköping för ett möte i P19 Allsvenskans tredje omgång. BP har inlett serien på ett bra sätt, seger senast mot Gefle och kryss i första omgången mot Sundsvall ger en femteplats och fyra poäng så långt. Matchen mot Sundsvall var en riktig holmgång och bra fotbollsmatch sett i backspegeln.

Akademichef Roger Palmgren om läget och laget inför mötet med Norrköping.

Som vanligt så är ju prioritet ett för mig som ansvarig att få fram spelare till A laget och vidare i seniorfotbollen. P19 är ju i stort sett det ”sista steget/laget” innan eventuellt spel i A laget tar vid. Men viktigt att veta för framförallt spelarna , att många spelare är och blir inte klara i denna miljö. Det finns massor av bevis både på spelare nationellt och internationellt som blommar ut först efter 20 års åldern.

Matchandet i tävlingsform är kanske den viktigaste träningsformen utbildningsmässigt för unga talanger och i P19 serien brukar vi av tradition alltid göra bra ifrån oss. 

Även om vi i år har ett större antal ”P19 spelare” i A laget så har vi börjat denna säsong med aktuell trupp på ett förtroendeingivande sätt och Peking blir en ny värdemätare om var vi står.

Nu kör vi!

P19 Allsvenskan Norra

IFK Norrköping – BP

Söndag 14 april 14:30

Östgötaporten