P19: Inför Malmö FF – BP

P19: Inför Malmö FF – BP

Share

P19: Inför Malmö FF – BP

Efter ett sommaruppehåll reser BP till Malmö för att möta de himmeslbå. Malmö FF ligger med sina 21 poäng tre poäng bakom serieledande IFK Norrköping, fyra poäng före BP som inför ...

Efter ett sommaruppehåll reser BP till Malmö för att möta de himmeslbå. Malmö FF ligger med sina 21 poäng tre poäng bakom serieledande IFK Norrköping, fyra poäng före BP som inför matchen befinner sig på niondeplats. 

Läget i BP

Att BP vann mot Örebro SK innan uppehållet var viktigt både för att inte bli avhängda i toppen och för moralen inom truppen. Även om humöret hos spelare och ledare varit god så var tre poäng oerhört välkommet efter en längre period utan seger. 

Senast mot Örebro SK lyckades BP att skapa så pass många målchanser att det aldrig blev särskilt jämnt. När ett starkt Malmö FF imorgon står på andra sidan så behöver BP prestera på samma sätt, om inte än bättre. 

Om Malmö FF

Morgondagens hemmalag är tre poäng bakom den absoluta toppen och det med en match mindre spelad. Skulle Skånelaget vinna morgondagens match så går de upp i delad serieledning. 

Formen för de himmelsblå pekar uppåt då de vunnit de tre senaste matcherna. Senaste poängtappet var när de spelade oavgjort mot IFK Norrköping. De har även varit målglada framåt den senaste tiden. Tre mål i samtliga av de tre senaste matcherna. BP kommer därför behöva vara noggranna i sitt försvarsspel och inte bjuda på några farliga omställningar.

Avspark imorgon (lördag) kl. 14.00 den 22 juli.