P19: Inför IFK Göteborg – BP

P19: Inför IFK Göteborg – BP

Share

P19: Inför IFK Göteborg – BP

Serieledande IFK Göteborg gästas av BP på Kamratgården. Hemmalaget kommer från en uddamålsseger medan BP kommer från en uddamålsförlust. Avspark kl. 15.00.  Läget i BP ...

Serieledande IFK Göteborg gästas av BP på Kamratgården. Hemmalaget kommer från en uddamålsseger medan BP kommer från en uddamålsförlust. Avspark kl. 15.00. 

Läget i BP

Bortsett från segern mot Hammarby IF har BP förlorat sina sju senaste matcher och senast mot bottenlaget GAIS. Trots stort spelövertag höll GAIS undan och bevarade sin 1-0-ledning. BP hade svårt att skapa några tydliga målchanser och det har varit så i flertalet matcher den senaste tiden. 

Nu mot IFK Göteborg kommer såklart offensiven bli viktig, men kanske främst defensiven då IFK Göteborg, tillsammans med BK Häcken, är det målgladaste laget i serien. 

Om IFK Göteborg 

Det är inte mycket moln på den blåvita himlen för tillfället. Laget har skapat sig ett försprång på fem poäng ner till närmast jagande lag i IFK Norrköping. Ett lag som IFK Göteborg besegrade i förra omgången med 1-0. 

När lagen möttes i början av säsongen vann IFK Göteborg med två mål mot BP:s noll på Grimsta IP. I den matchen höll BP i majoriteten av bollen men IFK Göteborg var sylvassa i sina kontringar och skapade de flesta farligheterna.

Ska BP lämna Göteborg med tre poäng behöver de vara mer påkopplade än senast och det framförallt i IFK Göteborgs kontringsspel. 

Avspark söndag 20 augusti kl. 15.00 på Kamratgården.