P19: Inför BP – BK Häcken
Förra årets möte, Theo Bergvall. Foto: Tomas Sedin / @sedinbild

P19: Inför BP – BK Häcken

Share

P19: Inför BP – BK Häcken

Kl. 16.00 idag tar BP emot BK Häcken i den sjunde omgången hemma på Grimsta IP.  Hemmalaget har inlett starkare än gästerna och ses därför som favoriter inför matchen.  ...

Kl. 16.00 idag tar BP emot BK Häcken i den sjunde omgången hemma på Grimsta IP.  Hemmalaget har inlett starkare än gästerna och ses därför som favoriter inför matchen. 

Läget i BP

BP kommer in till dagens match med två raka kryss i ryggen. Särskilt den senaste matchen som slutade oavgjort var imponerande då det var borta mot serieledande AIK. BP har under inledningen på säsongen visat att de kan spela på olika sätt. De kan försvara lagt, dominera bollinnehav och ställa om snabbt. Mot BK Häcken idag är ett stort bollinnehav för hemmalaget troligt.

BP ligger på en tredjeplats inför den sjunde omgången har således fått en relativt bra start, men både spelare och ledare vet nog att de kan få ut än mer av sig själva framöver. 

Om BK Häcken

BK Häckens A-lag vann förra året allsvenskan och det har under de senaste åren kommit upp flertalet talanger från den egna akademin. Seniorlagets framgång gör att starten för Hisingens P19-lag förvånar en aning. Laget inledde med fyra raka förluster innan den första och hittills enda poängen kom mot IFK Norrköping. Senast föll det gulsvarta laget mot Örebro SK med 3-1. BK Häcken ligger på samma poäng som jumbon i Västerås SK. 

Trots den skrala poängskörden för dagens motståndare så kommer BP behöva komma upp i nivå för att ta de tre poängen som behövs för att på allvar klamra sig fast i den absoluta toppen. 
Avspark kl. 16.00. Matchen sänds via BPTV – klicka här för att komma till sändningen.