P19: Inför BP – AIK

P19: Inför BP – AIK

Share

P19: Inför BP – AIK

På lördag är det dags för derby då AIK gästar BP på Grimsta IP. Inför matchen skiljer det en poäng mellan lagen som båda befinner sig i mitten av tabellen. Senast lagen möttes ble ...

På lördag är det dags för derby då AIK gästar BP på Grimsta IP. Inför matchen skiljer det en poäng mellan lagen som båda befinner sig i mitten av tabellen. Senast lagen möttes blev det delad pott efter 1-1. Avspark lördag 16 september kl. 13.00. 

Läget i BP

Efter två raka segrar, varav en mot serieledande IFK Göteborg, så föll BP tungt senast i Halmstad. Trots ett relativt stort spelövertag så kunde hallänningarna hålla undan och vinna med två mål mot ett. 

 Under säsongen har BP i flertalet matcher haft svårt att vinna trots att de sett till både spel och målchanser förtjänat tre poäng. Mot AIK kan det nog bli så att lagen turas om med att styra matchbilden och defensiven kombinerat med offensiven blir av stor vikt. 

Om AIK

 Gästande AIK ligger med sin niondeplats, en placering bakom BP och det med en match mer spelad. Formen är svag då laget på sina sju senaste matcher förlorat fem, spelat en oavgjord och vunnit en. Segern kom däremot senast och det med siffrorna 4-1 i en match mot Helsingborgs IF. 

Nästintill alltid är matcherna mot stadsrivalerna mer intensiva och det egna spelet kan bli sekundärt. Att vinna dueller och inte bjuda motståndarna på några enkla mål brukar räcka ganska långt. 

Matchen sänds på BPTV.se. Avspark kl. 13.00 lördag 16 september på Grimsta IP.