P19: BP med i guldracet efter seger mot MFF.

P19: BP med i guldracet efter seger mot MFF.

Share

P19: BP med i guldracet efter seger mot MFF.

Tisdag, blöt plan, lite friktion, hög fart och Grimsta IP var åter den hajtank för gästande lag planen varit under lång tid. Slaget om guldläge inför sista omgången kommande lörda ...

Tisdag, blöt plan, lite friktion, hög fart och Grimsta IP var åter den hajtank för gästande lag planen varit under lång tid. Slaget om guldläge inför sista omgången kommande lördag i slutspelsserien skulle visa sig bli en välspelad historia. 

BP håller i boll lågt ett par minuter. Man flyttar upp spelet med några djärva djupledsbollar och i 3´ öppnar Paulos Abraham poängkontot på assist från Daniel Svensson. MFF skakar av sig baklängesmålet omgående och kan själva testa Simon Graasvoll med två helchanser runt 10 minuter spelat. Kvitteringen kommer rättvist kort därefter på ett otagbart skott för Simon , 1-1.

I 15´ utökar gästerna ledningen till 1-2 på en frisparksretur och tycks kunna ta ett kommando i matchen. BP får stopp på blödningen och svarar omgående minuten efter när pigge Daniel Svensson förarbetar fram ett skottläge, Felix Bennarp trycker in kvitteringen lågt, 2-2. Matchen får något av en nystart efter raseriutbrottet av energi första kvarten. Kvalitén och underhållningsvärdet höjs ytterliggare i en lagom tjurig offensiv tillställning.

Spelet sätter sig uppemot halvtimmen och den individuella skickligheten hos spelarna i bägge lagen firar triumfer, inte minst Simon Graasvoll som i minut 38 räddar ett stenhårt avslut från nära håll. BP hittar minuter senare möjlighet till ledningsmål själv men skottäckning och duktiga målvakter hindrar fler mål i första halvlek.

MFF på tå BP på häl direkt i andra halvlek. Det faktumet håller i sig till 51´ då Paulos Abraham tillsammans med Daniel Svensson tar ner boll djupt i planen. Paulos är den som slår ett stenhårt inlägg mot den långe som på målvaktsretur stöter in ledningsmålet, Kristoffer Grauberg Lepik är med i protokollet igen 3-2. BP hittar med målet upp på rälsen igen och det förefaller som en nerv letats sig in i matchen närmare timmen spelat, det rivs och slits lite mer och närkamperna är något tuffare. Gästerna kvitterar påpassligt till 3-3 på frispark i 61´både rättvist och fyndigt när hemmalaget hade fokus på ett gruff som man med lite god vilja och fantasi kunde tro var regisserat, nåja snyggt var det. MFF är starka i sitt kontringsspel i detta läge av matchen men med Jesper Ceesay i mittlåset är det svårt för motståndet att lägga den där sista passen. Ceesay läser ofta rätt och släcker på så sätt massor av chanser, vackert och effektivt.

70´ och Daniel Svensson gör magi med samma högerfot som målade i landskampen förra veckan. Det är på Mert Tuncers precisa passning i djupet han tar med boll i en raid in i banan och placerar som det skulle visa sig den matchavgörande bollen otagbart vid stolpen, 4-3. Orken är ingen trång sektor för lagen uppemot 80´ och med det följer också en bra spelkvalité. 

BP kodar av gästerna väl och kan i 85´ utöka ledningen till 5-3 när Bennarp trycker trasan i nättaket på retur från skott av Lepik. Därefter är det med sömngångaraktig säkerhet man följer taktiken och stänger ner en i allt väsentligt bra fotbollsmatch och gör guldstriden så levande det bara går.

Kapten och tvåmålsskytten Felix Bennarp,

Jag tycker i många perioder att vi gjorde det mycket bra och kom fram till fina lägen, men Malmö är starka offensivt så matchen vände lite fram och tillbaka. Något vi i laget är riktigt bra på är att vända underlägen, så känslan var hela tiden att vi hade det i våra egna händer trots underläge tidigt med 2-1. Min insats idag var bra och det är såklart extra kul och kunna bidra med två mål även om detta var en oerhört stark laginsats.

P19 slutspelsserien 

BP – MFF 5-3 (2-2)

Mål BP 

Paulos Abraham Felix Bennarp 2 Kristoffer Grauberg Lepik Daniel Svensson