P17: Likaläge inför returmötet i semifinalen
Foto: Thomas Sedin

P17: Likaläge inför returmötet i semifinalen

Share

P17: Likaläge inför returmötet i semifinalen

En sen kvittering ger BP och IFK Göteborg ett likaläge inför returmötet i SM-semifinalens dubbelmöte i P17 Allsvenskan. Leon Dusi gav hemmalaget ledningen med kvarten kvar, men lå ...

En sen kvittering ger BP och IFK Göteborg ett likaläge inför returmötet i SM-semifinalens dubbelmöte i P17 Allsvenskan. Leon Dusi gav hemmalaget ledningen med kvarten kvar, men långt in på tilläggstid kunde inbytte Axel Lif Modenius kvittera till 1-1 för BP. På lördag väntar andra matchen i dubbelmötet på Grimsta.

Två riktigt starka lag ställdes mot varandra och visst gick det att ana att flertalet spelare har en fin utvecklingskurva på ingång. SM-semifinal i P17 Allsvenskan samlar de bästa spelarna i de bästa lagen och på konstgräset inomhus på Prioritet Serneke Arena var förutsättningarna för att kunna spela bra fotboll. Som väntat blev det jämnt, spännande och vi bjöds på flera fina aktioner från båda lagen.

På förhand gällde det att ha koll på P17 Allsvenskans skyttekung Leon Dusi, men visst var det ändå han som skulle hitta nätet även denna söndag. Med dryga kvarten kvar håller han sig framme och ger IFK Göteborg 1-0 och greppet om semifinalen.

BP inleder jakten på kvittering och chanserna finns, men det ska ändå dröja in på tilläggstid innan Axel Lif Modenius kan sätta 1-1 och ge BP en knapp fördel av hemmaplan inför returen.

Returmötet, som blir helt avgörande, kommer att behöva en vinnare. Ett oavgjort resultat under ordinarie tid kommer att ge förlängning och efter det straffar. Bortamålsregeln är borttagen och allt ska avgöras på Grimsta IP lördag 4 november 15:30. Inte på plats? Matchen sänds på BPTV.se för 39 kr.