P17: Dags för SM-semifinal
Foto: Thomas Sedin

P17: Dags för SM-semifinal

Share

P17: Dags för SM-semifinal

Grundserien är färdigspelad och för seriesegrande BP väntar nu semifinal mot IFK Göteborg. Semifinalen spelas i ett dubbelmöte och vi börjar på bortaplan nu på söndag 29 oktober. ...

Grundserien är färdigspelad och för seriesegrande BP väntar nu semifinal mot IFK Göteborg. Semifinalen spelas i ett dubbelmöte och vi börjar på bortaplan nu på söndag 29 oktober.

På resan till semifinalen kan vi notera riktigt fina siffror. 26 spelade matcher, 21 segrar, 4 kryss och bara en förlust ger 67 poäng och serieseger. 97 mål gjordes vilket ger ett snitt på 3,7 mål per match. Målrikt framåt och endast 26 mål insläppta på 26 matcher. En stabil och stark säsong som innebar att seriesegern säkrades med fyra omgångar kvar att spela.

Främsta målskyttar under grundserien var Hamza Boutfadin med 14 mål och Axel Lif Modenius med 12 gjorda. Lif Modenius är även den spelare som spelat i varje match, 26 stycken. Jonatan Oreland, Oscar Cotton och och Liam Björklund missade vardera en match under säsongen.

Motståndare
IFK Göteborg hade en hård kamp om seriesegern mot Mjällby AIF, en kamp som levde hela vägen in i den sista omgången. Mjällby hade dock fördel med två poängs marginal och kunde vinna sin avslutande match, vilket gjorde att IFK Göteborgs seger mot BK Häcken med 4-3 inte betydde mer än att få avsluta grundserien med tre poäng.

IFK Göteborg samlade ihop 63 poäng under säsongen, fördelat på 20 segrar, 3 oavgjorda och tre förluster. Laget noterades för 80 mål framåt och 32 bakåt. Av dessa 80 mål stod en spelare, Leon Dusi, för hela 33 stycken. Helt klart en spelare att ha koll på, med flera andra när vi nu förbereder oss för semifinal.

Semifinalerna spelas som sagt i ett dubbelmöte. Första matchen spelas i Göteborg nu på söndag 29 oktober med avspark 14:30 på Prioritet Serneke Arena. Returmötet spelas lördag 4 november 15:30 på Grimsta IP. I den andra semifinalen möts Djurgårdens IF och Mjällby AIF. Det är redan nu klart att segraren mellan Djurgården och Mjällby kommer att ha fördel av hemmaplan i SM-finalen för P17.