Oscar Pehrsson kliver in i BPs backlinje

Oscar Pehrsson kliver in i BPs backlinje

Share

Oscar Pehrsson kliver in i BPs backlinje

Mittbacken Oscar Pehrsson ansluter till BP inför säsongen 2019. 55 matcher i Allsvenskan och nära 100 matcher i Superettan ger ett rutinerat tillskott till den rödsvarta truppen. ...

Mittbacken Oscar Pehrsson ansluter till BP inför säsongen 2019. 55 matcher i Allsvenskan och nära 100 matcher i Superettan ger ett rutinerat tillskott till den rödsvarta truppen.
– Vi har sökt en spelskicklig vänsterfotad innerback. I Oscar får vi allt det och även en spelare med gedigen erfarenhet av spel i både Allsvenskan och Superettan, säger Roberth Björknesjö, Manager Herr i BP.

30-årige Pehrsson inledde fotbollskarriären i Gideonsbergs IF innan han i sena tonåren värvades till Västerås SK. 2010-2012 var Pehrsson lagkapten i VSK innan Västra Aros byttes mot Östra Aros. IK Sirius lockade över mittbacken och under sex säsonger fick Pehrsson vara med om Sirius resa från Norrettan till Allsvenskan. Under hösten 2018 gick kontraktet med IK Sirius ut och nu står det klart att Grimsta blir ny jobbadress och den rödsvarta tröjan dras över huvudet på ”OP”.

Välkommen till BP, Oscar!

Fakta
Ålder: 30 år (31 i april)
Längd: 192 cm
Tidigare klubbar: Gideonsbergs IF, Västerås SK, IK Sirius

Statistik
92 matcher och 6 mål i Superettan med Västerås SK och IK Sirius FK.
55 matcher och 2 mål i Allsvenskan med IK Sirius FK.