Oscar Krusnell klar för BP

Oscar Krusnell klar för BP

Share

Oscar Krusnell klar för BP

BP värvar den 21-årige försvaren Oscar Krusnell. Oscar som de senaste åren tillhört Hammarby spelade förra säsongen på lån i IK Frej och har mängder av ungdomslandskamper på merit ...

BP värvar den 21-årige försvaren Oscar Krusnell. Oscar som de senaste åren tillhört Hammarby spelade förra säsongen på lån i IK Frej och har mängder av ungdomslandskamper på meritlistan.

Text: Philip Kämpe
Foto: Michael Erichsen

Den unge vänsterbacken Oscar Krusnell plockas in till BP inför säsongen 2021. Oscar har Enskede IK som moderklubb men har även varit i AIK. Sommaren 2015 värvades han från AIK till engelska Sunderland AFC, detta var samma sommar som Sunderland AFC plockade in Joel Asoro från BP. Efter ett par år i England värvades han 2017 till Hammarby där han gjort fem framträdanden för klubben i Allsvenskan. Förra säsongen var han utlånad till IK Frej och han noterades för 26 matcher i Ettan Norra. Oscar har även spelat 30 ungdomslandskamper för Sverige.

Välkommen till BP Oscar!
– Tack så mycket, det ska bli skitkul!
Varför valde du BP som nästa steg i din utveckling?
– För att BP är en stor förening som hör hemma i de högre divisionerna och som vill spela en fotboll jag gillar.
Du har ju spelat mot BP ett antal gånger både som junior och senior. Vad tycker du kännetecknar ett BP-lag spelmässigt?
– Har aldrig haft lätta matcher mot BP, alltid högt pressande och bollskickliga lag som samtidigt är effektiva.
För dem som inte sett dig spela, vad kan folk på Grimsta förvänta sig av dig?
– En bollskicklig försvarsspelare som kan spela både till vänster och i mitten av backlinjen. Kanske inte den största försvararen men läser spelat bra.

– Oscar är en av Sveriges mest lovande unga försvarsspelare och vi tror att BP är en miljö där han kommer ta det sista steget och blomma ut på riktigt, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Hela BP-familjen hälsar Oscar varmt välkommen till kubben.