Omar Faraj flyttar till Levante

Omar Faraj flyttar till Levante

Share

Omar Faraj flyttar till Levante

Nästa BP-talang tar klivet ut i Europa. Denna gång är det 19-årige Omar Faraj som flyttar till spanska Levante UD. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bjernulf BP är överens med de ...

Nästa BP-talang tar klivet ut i Europa. Denna gång är det 19-årige Omar Faraj som flyttar till spanska Levante UD.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

BP är överens med denna spanska La Liga-klubben Levante UD om en övergång för Omar Faraj. Detta efter att Omar har haft en önskan om att fortsätta karriären utomlands. Övergången sker med omedelbar verkan.

Omar blir nu ytterligare ett namn i en lång lista med spelare fostrade i BP som tar klivet ut i Europa. Omar kommer att ansluta till spanska Levante UD som förra säsongen slutade på en 14:e plats i La Liga.

– BP har fostrat ytterligare en egen produkt ut till europeisk toppfotboll. Det ska vi verkligen vara stolta över och detta bevisar återigen att vårt arbete med talangutveckling ligger i internationell framkant. Omar är en otroligt duktig spelare som jag är övertygad om har allt som krävs för att lyckas i Europa. Vi önskar Omar stort lycka till i sin nya klubb och tackar för de här åren, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Omar Faraj kom till BP som ung och var en del av BP:s talangfulla P02-1, nu blir han den femte spelaren från det laget att flytta utomlands efter; Paulos Abraham, Daniel Svensson, Zeidane Inoussa och Emmanuel Ekong.

Med dunder och brak klättrade Omar uppåt i BP. Höjdpunkter för Omar i BP:s ungdomslag har varit guldet i Ligacupen 2019 och SM-silvret 2018 där Omar gjorde 8 mål på 11 matcher i slutspelsserien.

Tävlingsdebuten i BP:s A-lag kom 24 februari 2020 i Svenska Cupen i en 2-2-match mot Gif Sundsvall. Säsongenen 2020 etablerade sig Omar i A-laget och totalt blev det 22 matcher och 5 mål i Ettan Norra. Första målet kom hemma på Grimsta IP mot Team TG.

I år har Omars utveckling fortsatt uppåt och på 13 matcher under våren i Ettan Norra har det blivit 9 mål. Mest ihågkommet är hattricket mot Täby FK och poängräddande målet med matchens sista spark mot Dalkurd.

– Det här är ett stort steg för mig. Det är en dröm att spela i den spanska ligan. Klarar jag av det här steget då tror jag att jag klarar det mesta. Detta är det bästa steget för att fortsätta min utveckling och det är verkligen ett mål jag bockar av med den här flytten, säger Omar.

– Jag har otroligt många att tacka i BP. Bland annat mina tränare jag hade i Herr-U; Erik (Engberg), Jacob (Kjellgren), Emil (Spångberg) och Erik (Rydén). Framförallt Jacob gav mig väldigt mycket då han var min första tränare i BP. Sedan i A-laget Shaun (Constable), Andreas (Engelmark) och ”Kitten”. Alla tränarna har gett mig mycket. Jag vill också tacka alla mina medspelare genom åren som hjälpt mig utvecklas. Sedan vill jag tacka legendarerna Peyman (Adabi) och Palmar (Hreinsson), de har tagit hand om mig extra mycket, säger Omar.

Klubben vill tacka Omar för denna tid inom BP, där vi fått se en ung talang växa fram och utvecklas till en spelare av hög kaliber. BP önskar Omar all lycka till och vi ser verkligen fram emot att se Omar i framtiden återvända till BP när han erövrat Europa och vill komma hem till Grimsta.