Oavgjort i Uppsala

Första bortamatchen 2018 för BPs herrar spelades under lördagen i Uppsala. På Lötens IP tog BP en tidig ledning, men hemmalaget Sirius kunde kvittera under första halvlek i en matc ...

Första bortamatchen 2018 för BPs herrar spelades under lördagen i Uppsala. På Lötens IP tog BP en tidig ledning, men hemmalaget Sirius kunde kvittera under första halvlek i en match som slutade 1-1.

BP öppnade i full fart och den högs pressen lönade sig redan i matchens sjätte minut då Bajram Ajeti dras ner i straffområdet av BP-fostrade Tim Björkström. Ajeti tar straffen själv och fintar bort Sirius-målvakten. 1-0 och BP i förarsätet.

BP lyckades inte ta helt tillvara på övertaget, istället tog Sirius över mer av spelet och hemmalaget skapade flera chanser fram till kvitteringen. Halvtimmen var nästan spelad då Christer Gustafsson smög upp mellan BPs mittbackar och nådde och högst på ett inlägg. 1-1 på Löten.

Rasmus Emanuelsson bryter matchen med några minuter kvar av första halvlek. En lårkaka i kylan gör att Nikola Petric kan göra sin BP-debut.

Som brukligt i träningsmatcher sker en hel del byten. BP genomför åtta byten, fördelade på två byten vid fyra tillfällen. Självklart bryts en del rytm, men Luis Pimenta får möjlighet att se flertalet spelare agera i matchsituationer.

Vi får se debuter i BP från Moustafa Zeidan och Mohanad Jeahze. Dessutom gör Emre Erdogdu sina första minuter i seniorlaget.

Träningsmatcherna fortsätter lördag 3 februari. IK Frej besöker Grimsta med avspark 14.00. 11.00 möter damlaget Enskede IK och 17.00 träningsspelar U19.