Nytt kryss på Påskbergsvallen

BP mot Varbergs BoIS FC på Påskbergsvallen har tidigare gett oss 2-2 och 1-1. Trenden är densamma även efter dagens möte, 1-1 skriver vi in i resultatkolumnen efter att Viktor Gyök ...

BP mot Varbergs BoIS FC på Påskbergsvallen har tidigare gett oss 2-2 och 1-1. Trenden är densamma även efter dagens möte, 1-1 skriver vi in i resultatkolumnen efter att Viktor Gyökeres kvitterat, påpassligt, tidigt i andra halvlek.

Matchen präglades av ett stort bollinnehav för BP med långa stunder utan att Varberg gjorde annat än skickade en långboll på snabbe Karl Söderström. Söderström stod dock för flera fina prestationer och skapade lägen och grävde fram både frisparkar och hörnor.

Ledningsmålet för Varberg kom efter en stark löpning från Thomas Boakye som tar sig förbi på högerkanten och slår ett hårt och lågt inlägg som möts av en alldeles för fristående Gabriel Altemark-Vanneryr som serveras öppet mål. Det är BP som svarar på ledningsmålet och kommer till flera halvchanser under första halvlek, men får inte till det.

Kvitteringen ska istället komma tidigt i andra halvlek, något slumpartat kan Viktor Gyökeres stöta in 1-1 från nära håll. Efter ett inspel, som tas emot av Gyökeres, verkar situationen vara över när Gyökeres fått tre Varbergs-spelare på sig. Men på något vis och kanske en tå från Christopher Brandeborn så får Gyökeres plötsligt tag i bollen och kan stöta in den i öppet mål.

Vad som sedan följer är en halvlek som ser ut som hockeyns powerplay (sista gången vi gör en hockeyreferens här). BP har bollen och spelar runt runt. Inlägg kommer, inspel kommer, men bollen vill inte in i mål.

Jesper Karlström och Imad Khalili fick göra sina säsongsdebuter i BP. Dessutom slapp BP dra på sig några varningar som orsakade avstängningar. BP sätter sig på bussen hem mot Grimsta med en extra poäng in i tabellen och har nu spelat in 44 poäng under säsongen. Viktor Gyökeres gick även upp i gemensam intern skytteligaledning tillsammans med Kevin Kabran, båda med nio mål vardera i år.

Efter en tuff vecka med tre matcher på en vecka har BP nu en veckas matchledigt. Söndag 20 augusti 15.00 är IFK Värnamo på besök hemma på Grimsta. Säkra din biljett redan idag på brommapojkarna.ebiljett.nu

Fakta Superettan 2017
Varbergs BoIS FC – BP
1-1 (1-0)
Mål: VBoIS: Gabriel Altemark-Vanneryr. BP: Viktor Gyökeres
Varningar: VBoIS: Oliver Silverholt, Gabriel Altemark-Vanneryr BP: Viktor Gyökeres

BPs lag: Rasmus Emanuelsson – Johan Falkmar (Tim Söderström, 46), Carl Starfelt, Erik Figueroa, Joel Qwiberg – Gustav Sandberg Magnusson, Jesper Karlström (Imad Khalili, 56), Markus Gustafsson – Christopher Brandeborn, Viktor Gyökeres, Kevin Kabran (Luca Gerbino Polo, 79)