Inför BP – Gideonsberg: Nystart i marschen mot Elitettan
Foto: Örjan Jacobsson

Inför BP – Gideonsberg: Nystart i marschen mot Elitettan

Share

Inför BP – Gideonsberg: Nystart i marschen mot Elitettan

Träningarna är i gång inför den viktiga höstsäsongen i Division 1 Södra Svealand. Serien startar för BP:s del första augusti, men redan nu på onsdag väntar en första träningsmatch ...

Träningarna är i gång inför den viktiga höstsäsongen i Division 1 Södra Svealand. Serien startar för BP:s del första augusti, men redan nu på onsdag väntar en första träningsmatch mot en klubb som ståtar med ett SM-guld.

Som ni kunde läsa mer om i den här artikeln är damlagets träningar i full gång. Det har ju skett en del förändringar i truppen, med flera spelare som lämnat och kommit. Nu gäller det att spela ihop laget och en första möjlighet kommer på onsdag i en träningsmatch mot Gideonsbergs IF. Sportchefen Staffan Jacobsson konstaterar kort att hösten blir tuff:
-Det är bara att träna på och fokusera på vårt eget spel. Det är så många lag inblandade så det är egentligen ingen idé att titta i tabellen förrän i mitten av september.

Motståndarna
Gideonsbergs IF från norra Västerås bildades 1955. Damfotbollen drogs igång 1971 och under ett par decennier tillhörde man toppskiktet i Sverige. De allra största framgångarna nåddes med SM-guld 1992 och vinst i Svenska Cupen 1993. Nu är det snart 20 år sedan man låg i högsta serien, och för närvarande gäller spel i division 1 Norra Svealand. Förra året gav en sjundeplats efter bland annat två förluster mot BP. I år går det sämre och trots seger i sista vårmatchen ligger man på nedflyttningsplats, fem poäng från säker mark.

BP:s matchtrupp inför onsdagen är inte klar i skrivande stund, men vi kan nog gissa att många spelare kommer att få speltid, som brukligt är i träningsmatcher.

Väderprognosen ser fin ut, så packa gärna en kvällsfika och kom och stötta laget på plats!

Matchinfo:
BP – Gideonsbergs IF
Onsdag 26 juli 19.00
Fri entré
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby