Ny förlust mot Linköping, trots starkt försvar

Det blev ny förlsut i OBOS Damallsvenskan och för andra matchen i rad 0-4 på bortaplan. Men, vi hade 0-0 i paus och gjorde vad vi skulle mot ett av topplagn i serien. Text: Pet ...

Text: Peter Liljegren Appelquist
(På bilden: Maddy Talbot, arkiv)

BP kom till spel med en defensiv uppställning, Alice Ahlberg tog plats bredvid Shannon Woeller och Vaila Barsly i mittförsvaret och bildade ett trångt och hårt centralt block. Som ytterbackarna såg vi köpstarka Wilma Wärulf och Ellen Toivio, med tydliga defensiva instruktion, men alltid redo att sticka iväg framåt.

Första halvlek präglas av att BP gjort läxan, faller ner och låter hemmalaget ha boll men utan att komma till riktigt farliga lägen. Maddy Talbot får slå fler insparkar än hon får stoppa bollar i spel. Hemmalaget får inte fram de skarpa chanserna och första halvlek slutar mållöst och visst växte en förhoppning om att kunna knipa poäng på bortaplan.

Några minuter in i andra tvingas Linköping till ett tidigt byte på grund av skade. Therese Simonsson kommer in och det visar sig vara väldigt bra för Linköping. En snabb omställning avslutas med att Simonsson avslutar med ett skruvat skott i bortre krysset. Tyvärr kan inte BP resa sig och tio minuter senare utökas ledningen till 2-0 och kort därefter faller även 3-0 och 4-0.

Nästa utmaning för BP är match på hemmaplan mot AIK på Grimsta söndag 28 augusti. Varmt välkomna att stötta laget då!