Nadine Allard skriver A-lagskontrakt

Nadine Allard skriver A-lagskontrakt

Share

Nadine Allard skriver A-lagskontrakt

Den 17-åriga målvakten Nadine Allard skriver på sitt första A-lagskontrakt med BP. Nadine har redan under försäsongen tränat regelbundet med damlaget och gjorde A-lagsdebut i trän ...

Den 17-åriga målvakten Nadine Allard skriver på sitt första A-lagskontrakt med BP. Nadine har redan under försäsongen tränat regelbundet med damlaget och gjorde A-lagsdebut i träningsmatchen mot AIK.

Nadine Allard som fyller 18 år den 16 mars kom till BP från Djurgårdens IF hösten 2020. Den hösten stod Nadine i BP:s F17 som tog sig till SM-slutspel. Förra säsongen innehöll Nadine ”förstaspaden” i klubbens historiska F19-lag. Tio matcher i grundserien och de båda slutspelsmatcherna stod Nadine när BP vann Svenska Spel F19 Norra och sedan gick till SM-final. Redan under 2021 fick Nadine börja träna med damlaget för att sedan under denna pågående försäsong träna än mer regelbundet med damlaget. I träningsmatchen mot AIK i år fick även Nadine göra sin A-lagsdebut när hon vaktade målet.

Nu skriver Nadine på ett A-lagskontrakt med klubben. Hon kommer fortsatt matcha med F19 samt träna både med Dam och F19.

– Det är jättekul, det är en ny utmaning på träningarna med mycket högre tempo, högre krav och det är roligt, säger Nadine Allard om att få träna med damlaget.

– Jag har blivit bättre med spelet med fötterna, jag har även lärt mig snacka mer för det blir man tvungen att göra på den här nivån, berättar Nadine om vad hon lärt sig under årets försäsong.

– Jag vill utveckla mig själv så mycket som möjligt genom att pusha mig själv i träning och i match på den högsta möjliga nivån, säger Nadine om sina målsättningar.

Sportchef Dam, Staffan Jacobsson om Nadine Allard:

– Nadine är en talangfull målvakt som vi hoppas kommer ta stora steg kommande år. Jag tycker hon tagit steg framåt bara under januari och februari, säger Staffan Jacobsson.

Text & bild: Philip Kämpe