Mathilda Prim ny lagkapten
Foto: Örjan Jacobsson

Mathilda Prim ny lagkapten

Share

Mathilda Prim ny lagkapten

BP har under vintern letat efter en lagkapten att leda truppen som siktar på revansch i Division Ett Södra Svealand. Efter att spelartruppen själva fått rösta i frågan står det kla ...

BP har under vintern letat efter en lagkapten att leda truppen som siktar på revansch i Division Ett Södra Svealand. Efter att spelartruppen själva fått rösta i frågan står det klart att Mathilda Prim blir ny lagkapten, med Malin Broberg som assisterande. Hemsidan träffade den nya kaptenen.
-Det känns fantastiskt bra att laget tillsammans röstat fram mig som kapten för säsongen 2018, säger Prim till hemsidan.

Prim anslöt till BP under sommaren efter att ha lämnat hemstaden Falkenberg och IF Böljan för jobb i Stockholm. Väl på plats i huvudstaden gick det snabbt att hitta till Grimsta och ett kontrakt med BP. Prim hann inte spela så många matcher under hösten, men har under försäsongen vuxit fram som en stadig spelare i backlinjen, mittback som hon är.
– Många i laget har rutin från höga divisioner och hela skaran är otroligt fotbollskunniga, därför är det kanske extra kul att just jag ändå får äran att bära kaptensbindeln.
– Jag kommer bidra med rutin på planen och hoppas kunna styra laget från min position som mittback. Utanför planen vill jag även få ihop gruppen ännu mer då jag tror väldigt mycket på att det är viktigt att lära känna varandra. En väl fungerande grupp utanför planen tror jag leder till goda resultat under säsongen.
– Det kommer att krävas hårt arbete från samtliga men det vet jag att alla är beredda att lägga ner. Det gäller att aldrig riktigt nöja sig, utan att ständigt sträva efter att bli lite vassare i allt vi gör.

Självklart fortsätter Gustav Sandberg Magnusson som lagkapten i den allsvenska truppen.

Foto: Örjan Jacobsson