Mathilda Johansson Prakt förlänger
Foto: Erik Bjernulf

Mathilda Johansson Prakt förlänger

Share

Mathilda Johansson Prakt förlänger

29 mål på 67 spelade matcher kan bli fler – Mathilda Johansson Prakt har förlängt med BP och blir kvar på Grimsta.– Det var viktigt för oss att lyckas förlänga med Prakt, säger sp ...

29 mål på 67 spelade matcher kan bli fler – Mathilda Johansson Prakt har förlängt med BP och blir kvar på Grimsta.
– Det var viktigt för oss att lyckas förlänga med Prakt, säger sportchef Staffan Jacobsson. Hon bidrar med rätt inställning och såklart även med viktiga mål. Hon får också en viktig roll med att bygga våra yngre offensiva spelare.
– Jag ser verkligen fram emot en ny säsong i BP, säger Mathilda Johansson Prakt.

Johansson Prakt anslöt till BP mitt under pandemisäsongen 2020. Efter starka insatser i IFK Norrköping och IFK Kalmar fick hon chansen i schweiziska FF Lugano, men då pandemin ställde in ligan i Schweiz blev det istället ett kontrakt med BP, som etablerat sig i Elitettan. Med Prakt på topp tog BP kliv i tabellen och säsongen 2021 blev särskilt lyckosam då vi tog oss till allsvenskt avancemang. Väl i OBOS Damallsvenskan kan vi notera att Mathilda Johansson Prakt är vår historiska första allsvenska målskytt på damsidan, detta när hon gjorde 1-0 hemma mot Umeå IK i den andra omgången.

– Det var en tuff säsong 2022, men det var en fantastisk känsla att uppnåvåra uppsatta mål tillsammans. Nu vet vi vad som krävs och jag tror att det kommer bli en rolig säsong där jag hoppas att vi fortsätter utvecklas och tar steg tillsammans för att bli ännu bättre.

Laget återsamlas nu på måndag 9 januari.