Marcus Bring ansluter som ny analytiker

Marcus Bring ansluter som ny analytiker

Share

Marcus Bring ansluter som ny analytiker

BP anställer Marcus Bring som ny analytiker och scout kopplad till herrlaget och de äldre pojklagen inom akademin.  – Känns väldigt bra att bredda organisationen krin ...

BP anställer Marcus Bring som ny analytiker och scout kopplad till herrlaget och de äldre pojklagen inom akademin. 

– Känns väldigt bra att bredda organisationen kring scouting, videoanalys samt motståndarbevakning, något som vi är övertygade om kommer stärka oss på längre sikt i processer samt i beslutsunderlag, säger Henrik Jurelius, teknisk direktör. 
– Marcus kommer säkerställa att den interna scoutingen förstärks än mer kring statistik och analys för att långsiktigt stärka vår identitet.

Marcus Bring kommer senast från en roll som skribent och analytiker för sajten fotbollsthlm.se där han de senaste åren främst bevakat AIK, Hammarby och Djurgården men samtidigt haft ett öga på BP:s framfart. Under tiden har han byggt upp ett ”scoutingöga” som nu kommer att testa i skarp miljö i BP:s verksamhet.

– Det ska bli kul och spännande att få arbeta inom fotbollen på riktigt, säger Marcus Bring.
– Jag ser fram emot att få applicera mina metoder i det vardagliga arbetet. Det handlar bland annat om att omvandla den stora mängden data som finns att tillgå till något som kan spetsa till beslutsfattandet i olika led. Metoderna kommer appliceras internt, för att få ännu bättre koll på våra spelare inom akademin, men även externt för att med stöd av data rekrytera spelare till våra lag.

Marcus Bring börjar sin anställning idag och är med i arbetet under säsongens slut samt i arbetet inför kommande säsong.