Marcelo inför Vittsjö GIK – “Gäller att vi är effektiva”
Foto: Erik Bjernulf

Marcelo inför Vittsjö GIK – “Gäller att vi är effektiva”

Share

Marcelo inför Vittsjö GIK – “Gäller att vi är effektiva”

OBOS Damallsvenskan är tillbaka efter landslagsuppehåll och på söndag tar BP emot Vittsjö GIK hemma på Grimsta IP. BP krigar fortsatt för nytt allsvenskt kontrakt och Vittsjö huse ...

OBOS Damallsvenskan är tillbaka efter landslagsuppehåll och på söndag tar BP emot Vittsjö GIK hemma på Grimsta IP. BP krigar fortsatt för nytt allsvenskt kontrakt och Vittsjö huserar på säker mark i mitten av tabellen. Läs huvudtränaren Marcelos tankar inför mötet.

Foto: Erik Bjernulf

Hur har landslagsuppehållet påverkat?
– Vi har inte haft jättemånga spelare borta. Så det är ingenting som påverkat oss på det sättet förutom möjligheten att få ett litet break och ny energi, vilket kändes behövligt efter Kalmarmatchen eftersom det inte gick som vi önskade där.

Vad är din analys av matchen mot Kalmar?
– Det är väll att vi släpper in ett lite olyckligt mål tidigt och sedan två till på fasta situationer. Det är en match där vi skapar tillräckligt med målchanser för att kunna vinna men inte är tillräckligt skickliga i de avgörande lägena. Så det var tungt, men det är ingenting vi kan påverka nu. Nu får vi blicka framåt. Det är fyra finaler kvar där vi måste göra allt för att resa oss upp och samla energi. Det är fortfarande jämnt och vi har saken i egna händer. Det hade såklart sett bättre ut med en poäng eller vinst mot Kalmar men så är läget.

Vad är Vittsjö för lag?
– Vittsjö är ju väldigt homogena, stabila och konsekventa i det de gör. De har både individuellt skickliga spelare, med Gorry på innermittfältet som kanske är en av de bästa i Damallsvenskan. Sedan har de Rantala på vänstermittfältet och två djupledsgående forwards. De har likt många andra lag vi ställs mot i den här serien en handfull landslagsspelare. Det är alltid en utmaning när vi möter spelare som har VM- och OS-matcher under bältet. Men vi måste ut och göra vårt bästa och tävla utefter våra förutsättningar. 

Vad kommer bli viktigt för er?
– Vi behöver sätta försvarsspelet och göra mål på våra chanser, som kommer att dyka upp. Vi hade enormt många lägen mot Kalmar där vi inte gör tillräckligt många mål. I den här matchen kanske vi får en fjärdedel eller tredjedel av de chanserna och då gäller det att vi är effektiva. Men jag tror att om vi har en bra dag och är påkopplade från start kommer vi kunna störa Vittsjö.  

Hur har förberedelserna inför matchen varit och hur är känslan i truppen?
– Nu har vi två träningar kvar inför match, idag blir det fokus på lite olika scenarion. Men det känns som att ledigheten i sig var välbehövlig och känslan i truppen är god. Vi har haft en bra balans mellan skratt och seriositet såhär långt under träningsveckan.  

… 

BP – Vittsjö GIK  
Grimsta IP, söndag 16/10 kl. 13.00 
Biljett: https://bp.ebiljett.nu/

Vi ses på Grimsta!