Marcelo inför Umeå IK – “Vi vet att vi har våra styrkor”
Foto: Erik Bjernulf

Marcelo inför Umeå IK – “Vi vet att vi har våra styrkor”

Share

Marcelo inför Umeå IK – “Vi vet att vi har våra styrkor”

Drömmen om nytt allsvenskt kontrakt lever i allra högsta grad och det börjar dra ihop sig. På lördag väntar en väldigt viktig match för BP borta mot Umeå IK. Vid vinst skulle man ...

Drömmen om nytt allsvenskt kontrakt lever i allra högsta grad och det börjar dra ihop sig. På lördag väntar en väldigt viktig match för BP borta mot Umeå IK. Vid vinst skulle man gå om Umeå och placera sig på den negativa kvalplatsen istället för nedflyttningsplatsen man befinner sig på nu. Läs huvudtränare Marcelos tankar inför mötet.

Foto: Erik Bjernulf

Tuff match mot Hammarby, vad är din analys?
– Hammarby har ju ett bra lag med idel landslagsspelare som många andra lag vi möter i den här serien och vi var inte tillräckligt bra. Vi får in vårt 1—0-mål lite för tidigt kanske, det påminner väldigt mycket om Linköping hemma tidigare i år. Men så har vi fortsatt svårt i respektive straffområde.

Vad tar ni med er?
– Som med många andra matcher är vi bra i perioder där vi sätter vårt försvarsspel, presspel och har farliga aktioner framåt. Men vi gör det inte i tillräckligt stor utsträckning.

Nu väntar Umeå IK som ni vann mot senast, vad minns du från det mötet?
– Det var ett ganska annorlunda Umeå från det vi kommer möta nu. Vi kontrade in tre mål på dem. Men det har gått lite för många omgångar för att man ska kunna plocka med sig något från den matchen in i den på lördag.  

De har tagit nästan alla sina poäng på hemmaplan, är Umeå jobbiga att möta i Umeå?
– Ja men det är de. Stor plan. Vi hade en jobbig match där i fjol med tidiga baklängesmål. Det är inte det enklaste laget att möta och de är starka på hemmaplan. Men vi vet att vi har våra styrkor och behöver få ut dem. Förhoppningsvis kan det bli en jämn match när man möter ett lag så nära i tabellen.

Det är en lång bortaresa, hur spelar sådant in?
– Ingenting, vi vet om förutsättningarna. Vi kommer åka upp dagen innan, hinner träna och få en bra natts sömn. Oavsett så gäller det att prestera, det är det som det handlar om.  

Vad tror du kommer bli viktigt för att ta tre poäng?
– Vi behöver hålla nollan till halvtid. Sen ta det där ifrån. Vi behöver givetvis göra mål och vinna den här matchen men nollan i halvtid är viktig.

— 

OBOS Damallsvenskan: omgång 25
Umeå IK – BP  
Umeå Energi Arena Sol  
Lördag 29/10 kl. 13.00  

Inte på plats? Matchen streamas av Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så går en del av summan till BP.