Marcelo inför FC Rosengård – “Gett oss själva en bra möjlighet”
Foto: Erik Bjernulf

Marcelo inför FC Rosengård – “Gett oss själva en bra möjlighet”

Share

Marcelo inför FC Rosengård – “Gett oss själva en bra möjlighet”

På lördag tar sig BP an de redan klara svenska mästarna FC Rosengård hemma på Grimsta IP i OBOS Damallsvenskans sista omgång. BP kommer senast från en viktig bortaseger mot tabell ...

På lördag tar sig BP an de redan klara svenska mästarna FC Rosengård hemma på Grimsta IP i OBOS Damallsvenskans sista omgång. BP kommer senast från en viktig bortaseger mot tabellgrannen Umeå IK. I och med vinsten tog BP klivet upp från nedflyttning till den negativa kvalplatsen, på samma poäng som Umeå men med bättre målskillnad. På lördag ska det avgöras och så här går tankarna hos huvudtränare Marcelo Fernández.  
 
Foto: Erik Bjernulf

Ta oss igenom matchen mot Umeå.  
– Första halvlek tycker jag ändå var ganska kontrollerad. I den andra släppte vi in ett tidigt mål som gjorde att vi var på väg att göra fyra byten i ett bräde. Men så fick vi med oss en straff som vi satte och efter det ropade Vaila till mig att ge dem fem minuter till. Och inom loppet av de fem minuterna gjorde vi 2-1 och då fick vi tänka om lite. När vi låg under med 1-0 fanns det inte så mycket tid att spilla utan där och då behövde vi göra förändringar. Men vi lyssnade på spelarna, där har vi en styrka tänker jag.  
 
Vad fungerade bra mot Umeå?  
– Det är lätt att prata om taktik och teknik men det som fungerade bra var att vi på ett bättre sätt än Umeå lyckades hålla känslorna i styr. Vi visade en väldig styrka när vi inte lät oss slås ned av ett så pass tidigt baklängesmål i början av andra halvlek. Det finns en styrka och karaktär i laget som gjorde att vi reste oss. Sedan blev det ju långa sista trettio minuter, det ska tilläggas. Men vi redde ut det bra och inhopparna som kom in, några med trettio minuter kvar och några med tio, var fundamentala för att vi lyckades bärga den här trepoängaren.  
 
Ellen Toivios mål, kan du beskriva hur det var att se det på sidlinjen?  
– Målet i sig var en andra- eller tredjeboll efter en inspark från Umeå som Ellen fick med sig och tog ett distansskott som gick ribba in. Lustigt nog var det lite kopplat till hur vi förberedde oss inför matchen där vi i mångt och mycket gjorde raka motsatsen. Min första tanke när hon fick lite yta var att hon skulle driva bollen men hon gjorde raka motsatsen och sköt. Och det blev bra.  
 
Nu väntar FC Rosengård. Hur förbereder man sig för en motståndare av den kalibern? 
– Vi ska ta oss ann matchen med så lite respekt som möjligt utan att vara naiva. Vi ska inte se upp för mycket på dem utan vi ska göra en så bra prestation som möjligt. Vi har gett oss själva en bra möjlighet. Vi har satt oss i ett läge där – visst vi är beroende av oss själva – men ändå inte. Vi ligger på samma poäng som Umeå fast med bättre målskillnad, och vi kan också få hjälp. Vi har en tuff match och behöver ha ett öga på Kristianstad mot Umeå.  
 
Vad förväntar du dig för matchbild?  
– Rosengård kommer ha mycket boll och det är bara att acceptera och gilla läget. Vi måste vara väldigt gedigna och rejäla i vårt försvarsspel utan att bli för låga. Det gäller att vi hittar den balansen. Blir vi för låga har de säkert en nyckel för det. Vi behöver fortsätta göra det vi är bra på.  
 
—  
 
OBOS Damallsvenskan: omgång 26  
BP – FC Rosengård  
Grimsta IP, lördag 5/11 kl. 12.00  
 
Köp din biljett här. Med koden BPLAND22 får du 50% rabatt på hela köpet. Passa på att köpa biljett till herrarnas match som spelas på Grimsta samma dag, kl. 17.00.  
 
Vi ses på Grimsta!