Mållöst toppmöte mot Sylvia

Mållöst toppmöte mot Sylvia

Share

Mållöst toppmöte mot Sylvia

Ny match, nytt kryss för herrarna. Trots att BP nu gått fem matcher utan seger är man fortsatt i allra högsta grad med i kampen om serieavancemang. På söndagen blev det 0-0 i topp ...

Ny match, nytt kryss för herrarna. Trots att BP nu gått fem matcher utan seger är man fortsatt i allra högsta grad med i kampen om serieavancemang. På söndagen blev det 0-0 i toppmötet med IF Sylvia.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Inför matchen på Östgötaporten låg BP på en tredjeplats, två poäng efter omgångens motståndare Sylvia som låg tvåa. Det blev en jämn men chansfattig match som slutade 0-0 där båda lagen är nog mest nöjda med att de i alla fall inte förlorade.

BP kom till start med en positiv överraskning i startelvan, att lagets enda vänsterback Axel Wallenborg kunde spela trots att hans axel hoppade ur led mitt i veckan i matchen mot Örebro Syrianska. Dessutom var Jesper Ceesay tillbaka i laget efter att ha avtjänat sin avstängning. En annan positiv aspekt var att BP fick debutera sitt läckra tredjeställ, en helröd tröja med en något ljusare nyans av röd.

Matchen var som sagt chansfattig men det fanns ett par möjligheter för båda lagen. För hemmalaget Sylvia var de närmast ett mål mitt i den första halvleken när ett distansskott träffade kryssribban. BP:s bästa chans kom precis innan halvtidsvilan när Oskar Fallenius kunde skära in mot målet från vänster men Fallenius lyckades inte få bollen förbi hemmalagets målvakt. Även strax efter halvtidsvilan testade Fallenius Sylvias burväktare som dock stod för ytterligare en fin räddning.

Förutom dessa lägen hände det inte så mycket mer i match där två skickliga lag egentligen endast slog ut varandra. Avståndet i tabellen mellan lagen är fortsatt två poäng med fördel till Sylvia. Däremot har BP i nuläget en klart bättre målskillnad ifall lagen skulle hamna på samma poäng.

Nästa match för BP är på lördag den 17/10 hemma mot IK Frej med matchstart kl. 17:00.

IF Sylvia – BP
0-0 (0-0)

BP:s laguppställning
Lundin – Glasberg, Suljic, Svenlén, Wallenborg – Sandberg-Magnusson (K), Ceesay, Haglund – Nilsson (Linnér), Faraj (Nordlund), Fallenius (Helg)