Maja Wiklander förlänger med BP

Maja Wiklander förlänger med BP

Share

Maja Wiklander förlänger med BP

Maja Wiklander fortsätter i den rödsvarta tröjan även över 2020. Mittfältaren - Maja blir som ett nyförvärv eftersom hon har fått säsongen förstörd av två skador. En skada fick ho ...

Maja Wiklander fortsätter i den rödsvarta tröjan även över 2020. Mittfältaren
– Maja blir som ett nyförvärv eftersom hon har fått säsongen förstörd av två skador. En skada fick hon i samband med målet hon gjorde mot IK Uppsala där hon visade sina spetsegenskaper, kraftfull och bra skott, säger Staffan Jacobsson, sportchef dam.

Text: Peter Appelquist Foto: Örjan Jacobsson

Wiklander anslöt till BP från Bollstanäs SK inför 2019. I Bollstanäs skedde seniordebuten i Elitettan 2015 och efter det följde fyra säsonger i Division Ett Norra Svealand där hon var en framträdande spelare i det ständigt topp-placerade Bollstanäs. Likt BP missade Bollstanäs i kvalet till Elitettan 2017, men när BP lyckades 2018 föll Bollstanäs även i kvalet 2018. Wiklander följde dock med BP upp i Elitettan.

Under säsongen 2019 har det endast blivit tre seriematcher på grund av envisa skador. Den andra skadan uppkom när hon på tilläggstid pricksköt in kvitteringen till 1-1 hemma mot IK Uppsala. Inför 2020 så är ett stort mål att vara fullt skadefri för att kunna bidra ännu mer.
– Ja, jag blir ju nästan som ett nyförvärv i år igen, haha. Jag hoppas också få utvecklas ännu mer med det här grymma laget, som har gjort det så sjukt bra och vuxit så mycket i år, säger Wiklander.
– Det ska bli kul att se vad vi kan göra nästa år när vi växt in i elitettan!

Mot 2020 med Maja Wiklander!