Maddy Talbot klar för BP
Foto: SFA University

Maddy Talbot klar för BP

Share

Maddy Talbot klar för BP

Vi förstärker målvaktssidan i damtruppen inför omstarten av OBOS Damallsvenskan. Målvakten Madeline "Maddy" Talbot ansluter på ett kontrakt som gäller säsongen ut.– Vi har ha ...

Vi förstärker målvaktssidan i damtruppen inför omstarten av OBOS Damallsvenskan. Målvakten Madeline ”Maddy” Talbot ansluter på ett kontrakt som gäller säsongen ut.
– Vi har haft koll på Maddy under en tid med inte fått alla bitar på plats. Nu får vi in en målvakt som spetsar och höjer konkurrens bland våra målvakter, säger Staffan Jacobsson, sportchef.

Amerikanskan har rötterna i Shreveport, Louisiana och har ägnat hela uppväxten och särskilt high school och college-åren åt fotboll. Senast kommer Talbot från spel i universitetsligan i USA där hon representerat Stephen F. Austin State University (SFA).

Tidigt på säsongen skadade sig Maggie Smither vilket innebar att hon inte kommer till spel mer under 2022. Som komplement har tidigare BP-spelaren Josephine Frigge tecknats upp som målvakt under våren som backup till Lovisa Koss.
– Vi bestämde oss direkt när Maggie drog korsbandet att en ersättare skulle in. Tyvärr hade fönstret precis stängt då, berättar Staffan Jacobsson.

Maddy Talbot är med när laget återsamlas under veckan. Till helgen väntar resa till Dalarna för träningsläger, ett läger som genomförs med stöd av Heba Fastigheter.

Välkommen till BP, Maddy!