”Madde” har gjort tio år på BPs Sportkontor
Madelene Sundin. Foto: Peter Appelquist

”Madde” har gjort tio år på BPs Sportkontor

Share

”Madde” har gjort tio år på BPs Sportkontor

I februari var det tio år sedan Madelene Sundin klev in i BPs klubbhus. ”Madde” klev in genom dörren en torsdag och dagen efter var jobbet igång. Sedan dess har tio år passerat med ...

I februari var det tio år sedan Madelene Sundin klev in i BPs klubbhus. ”Madde” klev in genom dörren en torsdag och dagen efter var jobbet igång. Sedan dess har tio år passerat med mängder av minnen.
– Jag tänkte nog aldrig att det skulle bli tio år i BP utan tänkte mest ”vi kör” och sen har tio år gått fort, säger Madde till hemsidan.

När Madde kom till BP så var det via ett bemanningsföretag eftersom BP sökte en ny person för att ta hand om administrativa frågor. In kom Madelene Sundin som sedan den dagen skött anmälningar till Knatteskolan, Fotbollsskolan, medlemsregistret och fakturering och samtidigt räknat på hur många halsdukar det finns kvar att sälja i BP-shopen. På senare år har Maddes ansvar lutat mer och mer åt det ekonomiska och hon jobbar dagligen med bokföringen i klubben, något hon själv valde att plugga vid sidan av jobbet.
– Roligast är det ekonomiska, jag har pluggat både bokföring och löneadministration vid sidan av jobbet sedan 2015.
– Jag har lätt för siffror och gillar ekonomi och jag vill jobba ännu mer med det ekonomiska, där tycker jag att jag kan bidra mycket. Jag kommer även att ta över lönerna framöver. Jag har under åren fått massor av erfarenhet och kan nu bygga vidare på det framöver.

Varför är det kul att gå till jobbet?
– Sport! Fotboll är kul, även om jag själv aldrig spelat. Det är roligt att få jobba med sport med tanke på att jag själv hållit på med idrott i hela mitt liv.

Du har tio SM-guld, i vilken sport?
– I cheerleading. Mitt lag var även Sveriges landslag under några år. Vi skulle åkt till VM 2010 men då kom vulkanutbrottet på Island i vägen vilket tyvärr innebar inställda flyg. Jag höll på med cheerleading i 13 år så det har varit en väldigt stor del av mitt liv. Det har varit en otroligt härlig resa med mycket glädje, erfarenheter, gemenskap, kärlek till sporten och roliga resor med många medaljer i form av DM-, SM- och EM-medaljer.

Nu är det dock bowling som gäller. Madde tog sig så sent som i februari till kvartsfinal i Stockholmsmästerskapen i en sport hon började tävla i för fyra år sedan.
– Jag började bowla för att jag jobbade extra i en bowlinghall och en kompis till mig startade föreningen jag spelar i idag. Vi är flera som känner varandra sedan tidigare och som nu spelar tillsammans och självklart är det extra roligt när det går bra och man lyckas få bra slagningar.

Efter tio år på samma arbetsplats och i samma förening har många kollegor kommit och gått. Madde har varit med om både toppar och dalar med seniorlagen som både gått upp och åkt ner i seriesystemet
– Egentligen är det största i den här klubben att gå upp i Allsvenskan, sen är det självklart extra speciellt de  senaste åren då vi gått upp 2 divisioner direkt med herrlaget. Alla avancemangen har varit speciella, de sticker ut lite från vardagen och det är ju dit man vill nå som klubb, att ta sig uppåt.
– Jag har fått uppleva mycket under mina år på sportkontoret. Mycket bra, men även mindre bra saker. Jag har även fått äran att träffa och lärt kanna många olika människor, haft mycket glädje och känt en härlig gemenskap i klubben. Nu siktar vi framåt för att ta klubben till nya höjder.