Luis Pimenta ny huvudtränare för herrlaget
Daniel Majstorovic välkomnar Luis Pimenta till BP och Grimsta. Foto: Peter Appelquist

Luis Pimenta ny huvudtränare för herrlaget

Share

Luis Pimenta ny huvudtränare för herrlaget

Ny huvudtränare för BPs Herrlag blir portugisen Luis Pimenta. Pimenta kommer senast från uppdraget som huvudtränare för norska Kongsvinger IL och har skrivit på ett fyrårigt avtal ...

Ny huvudtränare för BPs Herrlag blir portugisen Luis Pimenta. Pimenta kommer senast från uppdraget som huvudtränare för norska Kongsvinger IL och har skrivit på ett fyrårigt avtal som huvudtränare med BP. Samtidigt står det klart att Gonçalo Pereira blir ny assisterande tränare i herrlaget.
– Det känns bra när en förening och en tränare med samma fotbolls-DNA hittar varandra, säger Luis Pimenta till IFBP.se.

Luis Pimenta, född 1981 i Lissabon, Portugal, valde tränarbanan som femtonåring och har gått samtliga tränarutbildningssteg som, hittills, existerar inom UEFAs ramar. 2011 jobbade Pimenta som juniortränare i norska Hönefoss innan han under hösten 2013 blev assisterande tränare i samma klubb. I september 2014 tog Pimenta över Kongsvinger IL i den norska tredjedivisionen. 2015 blev det serieseger och avancemang till OBOS-ligaen. Under 2016 etablerades Kongsvinger i näst högsta divisionen, samtidigt som Pimenta tog klubben till den norska cupfinalen 2016. Samma säsong utsågs Pimenta till Årets Unga Tränare i Norge.
– Självklart känns det uppmuntrande när en förening och en tränare med samma DNA hittar varandra. För det skapar chans att bli effektiv. Vi ska bygga vidare på den offensiva, kontrollerande fotbollen som klubben spelat. VI ska bygga vidare på den, inte ta bort eller förändra.
– Den här klubben har varit fantastisk på att utveckla talanger genom historien, men det är en klubb som nu fokuserar på framtiden, inte bara i spelare utan även för att befästa platsen i Allsvenskan och det är utvecklingen vi ska se i hela klubben och organisationen.
– Jag har jobbat i varje årskull i ungdomsfotboll. Det hjälper mycket i arbetet här i BP för att skapa en röd tråd genom hela föreningen.
– Klubben utvecklar faciliteterna och tekniska hjälpmedel och där kan jag bidra med min tränarsyn på hur verktygen ska användas. Vi ska jobba med de tre stegen planering, utförande och utvärderande– om vi gör de sakerna på rätt sätt så kommer vi att stabilisera oss i Allsvenskan.

Som närmaste kollega till Pimenta ansluter Gonçalo Pereira som assisterande tränare i herrlaget. Även Pereira kommer från den portugisiska huvudstaden Lissabon.

Sportchef Herr, Daniel Majstorovic har jobbat hårt för att hitta en ny huvudtränare som passar in i den profil föreningen söker i rollen som huvudtränare för herrlaget.
– Luis är den profil av tränare som vi sökt efter. Stark karaktär. Med en tydlig spelidé. Han är strukturerad, noggrann i sitt arbete där det finns en stor passion och engagemang i det han går in. Det faller in i vår syn på hur vi vill att vår huvudtränare ska vara.
– Han har en historia av att jobba med unga spelare med en spelidé som liknar vårt DNA av offensiva och kontrollerande fotboll. Vi går hand i hand och det Luis bidrar med är nära det vi jobbat med de senaste åren i tydlighet, noggrannhet och en tydlig spelidé.
– Luis är en ung tränare med gedigen utbildning som är hungrig och som vill komma in i en klubb han kan skapa något i och samtidigt vara med i ett intressant projekt. Det finns en långsiktighet som är avgörande.
– Från första mötet jag hade med Luis så kände jag att det var helt rätt utifrån aspekterna jag redan nämnt. Det kändes som helt rätt profil för BP utifrån våra värderingar, vår historia och det projekt vi går in i.
– Jag är väldigt glad att vi har satt den här viktiga pusselbiten inför den intensiva perioden vi går in i nu för att få så många bitar som möjligt på plats innan vi startar upp den sjunde januari.
– Vi hälsar Luis Pimenta varmt välkommen till BP och ett stort lycka till i arbetet.