Lucas Riedel ny assisterande tränare i Dam
Foto: Philip Kämpe

Lucas Riedel ny assisterande tränare i Dam

Share

Lucas Riedel ny assisterande tränare i Dam

Vi välkomnar Lucas Riedel som ny assisterande tränare i damlaget. Riedel kommer senast från uppdraget som huvudtränare för Älvsjö AIK i Elitettan och har haft flera tränaruppdrag ...

Vi välkomnar Lucas Riedel som ny assisterande tränare i damlaget. Riedel kommer senast från uppdraget som huvudtränare för Älvsjö AIK i Elitettan och har haft flera tränaruppdrag under sitt 31-åriga liv.
– Det känns roligt och spännande att få arbeta med Lucas, säger sportchef Staffan Jacobsson. Jag har haft koll på honom under en längre tid och i de steg vi vill ta med vår verksamhet passar han väldigt bra in.

Lucas Riedel inledde sin tränarbana i tonåren och har arbetat sig upp från ungdomsnivå via akademiroller till att på senare år ha tagit mer ansvar på seniornivå. Det första seniorjobbet var faktiskt redan som 19-åring då han var assisterande tränare i Karlbergs BK:s herrlag. Resan har sedan gått vidare och för några år sedan blev han huvudtränare för Tullinge TP:s herrlag innan han för ett år sen tog över ansvaret som huvudtränare för Älvsjö AIK i Elitettan. 
– Lucas har gått ”den långa vägen” och hela tiden utvecklat sig som tränare, säger Staffan Jacobsson. Dessutom har han utbildat sig till UEFA A-nivå samt studerat på Bosön. 
– Det är en kunnig tränare som kommer att komplettera Daniel Gunnars och övrig ledarstab på ett bra sätt.

Lucas Riedel har till viss del redan inlett arbetet i nära samarbete med huvudtränare Daniel Gunnars. Det skarpa arbetet drar igång med träningar 9 januari då en spännande försäsong väntar inför OBOS Damallsvenskan 2023.