Lovisa Norrby lämnar BP

Lovisa Norrby lämnar BP

Share

Lovisa Norrby lämnar BP

Mittbacken Lovisa Norrby lämnar BP. Efter att ha tagit sig fram via ungdomslag, via DamU och hela vägen till bärande del av laget som tog klivet upp i OBOS Damallsvenskan. En supp ...

Mittbacken Lovisa Norrby lämnar BP. Efter att ha tagit sig fram via ungdomslag, via DamU och hela vägen till bärande del av laget som tog klivet upp i OBOS Damallsvenskan. En supporterfavorit går nu vidare i karriären.
– Att ”Lollo” lämnar känns speciellt. Tyvärr har speltiden minskat rejält i år, men hon har helt tiden mött det med ett leende och ett outtröttligt slit på träningar och i omklädningsrummet, säger sportchef Staffan Jacobsson.
– Genom åren har hon sått för en fantastisk utveckling och hela tiden höjt sig till den nivå vårt lag spelat på. Hon har varit med på hela resan och jag är stolt över henne.

Lovisa Norrby anslöt som ung från Hässelby SK och visade tidigt på sin styrka i huvudspel och försvarsspel. I Division Ett tog hon en ordinarie tröja och var bärande när vi tog klivet upp genom kvalet till Elitettan. Väl i Elitettan fick hon först stå tillbaka för andra alternativ, men efter en tid hade ”Lollo” vuxit fram som det naturliga förstavalet i vår backlinje. När vi tog oss upp i OBOS Damallsvenskan var det med Lovisa Norrby som mittback. 

– Som sagt, hela resan har hon varit med. Hon har utvecklats och tagit chanserna hon förtjänat. Det känns märkligt att starta upp i januari utan henne hos oss, men jag är säker på att vi kommer att se henne på Grimstas läktare under säsongen. Ett stort BP-hjärta lämnar oss.