Ledarstaben Dam 2021

Ledarstaben Dam 2021

Share

Ledarstaben Dam 2021

Tidigare i höst blev det klart att Marcelo Fernandez, huvudtränare för Dam förlängt sitt kontrakt med BP. Nu börjar hans tränarstab att spikas inför nästa säsong. Faniel Zerai och ...

Tidigare i höst blev det klart att Marcelo Fernandez, huvudtränare för Dam förlängt sitt kontrakt med BP. Nu börjar hans tränarstab att spikas inför nästa säsong. Faniel Zerai och Göran Pettersson förlänger sina kontrakt. Dessutom flyttas Antonio Fernandez upp från sin roll som huvudtränare i F17 till en assisterande roll i Dam. Därtill kommer Mathias Hallbygård att hjälpa till på målvaktssidan.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

Lagbygget har påbörjats inför nästa säsong för Sportchef Dam, Staffan Jacobsson. Nu börjar de sista detaljerna på tränarsidan att putsas till. Tidigare under hösten förlängda huvudtränare Marcelo Fernandez sitt kontrakt med ytterligare två år. Marcelo har i sin tid i BP tagit upp klubben till Elitettan där han under denna säsong etablerat lag i toppen av tabellen.

– Det känns bra att förlänga med Marcelo. Jag vill gärna jobba med kontinuitet och samarbetet med honom har fungerat bra. Han är en engagerad tränare med höga ambitioner, vilket passar både mig och BP bra, sade Staffan Jacobsson när Marcelos förlängning blev officiell.

Nu kan BP glädjande berätta om ytterligare kontraktsförlängningar inom tränarstaben hos Dam. Faniel Zerai som har varit Marcelos assisterande under den nuvarande framgångsrika säsongen kommer också att finnas med på bänken nästa säsong.

– Rekryteringen av Faniel blev precis så bra som jag hoppades på. Därför är det extra kul att att med honom även under 2021, säger Sportchef Jacobsson.

Dessutom fortsätter rutinerade Göran Pettersson i klubben. Göran som är målvaktstränare har under detta år också hjälpt laget i stort med sin expertis. Rollen som målvaktstränare har han bemästrat under många år i klubben på både dam- och herrsidan.

– ”GP” har i år haft fler uppgifter än bara målvakterna. Detaljer med utespelare samt kollektiva aktioner är några. Görans erfarenhet och kunskap känns mycket bra att få användning av även framöver, kommenterar Jacobsson.

Vi kommer även se ett nytt ansikte i tränarstaben i Dam. Antonio Fernandez som i år var huvudtränare för BP:s F17 flyttas upp och kommer tillsammans med Faniel vara assisterande till Marcelo. Antonio ledde i år F17 till en serieseger och därmed slutspel. Tyvärr åkte man ur i kvartsfinalen på straffar mot AIK i en match där man hade de bättre målchanserna.

– Att lyfta Antonio är en signal att det inte bara är spelare vi ska utbilda och ta från akademin till Dam. Antonio är ambitiös och hårt arbetande med ett intressant fotbollsöga, förklarar Jacobsson.

Dessutom kommer Mathias Hallbygård vara med och stötta i arbetet med målvakterna. Mathias har under denna säsong varit målvaktstränare i Dam-U, en roll han kommer att fortsätta med även nästa år i kombination med sin nya roll i Dam.

– Mathias kommer precis som Antonio från akademin, där Mathias även kommer fortsätta att jobba. Han kommer att drilla keeprarna tillsammans med Göran, berättar Jacobsson.

– Att ha ledarstaben i stort sett klar redan nu underlättar arbetet inför 2021. Vi kan planera mer och tidigare, samtidigt som vi har en kontinuitet. Trots att Antonio och Mathias är nya in har de jobbat med och nära Damlaget tidigare. Dessutom fortsätter ”Tompa” Johansson med materialet, säger en nöjd Staffan Jacobsson om den ledarstab han har satt ihop.