Klart för final i Victoria Cup
Ida Bengtsson Foto: Örjan Jacobsson

Vi är klara för final i Victoria Cup, distriktsmästerskapet för damlag. Finalplatsen säkrades efter seger med 4-1 mot Hammarby IF hemma på Grimsta. Vi ställde upp med ett ungt ...

Vi ställde upp med ett ungt, men starkt lag. Genom hela Victoria Cup har DamU-truppen spelat matcherna, trots att turneringen är för seniorlag. Det har som bekant gått riktigt bra för våra duktiga tjejer. Till semifinalen kryddades laget med spelare från damtruppen som haft lite mindre speltid i OBOS Damallsvenskan på sistone.

Innan matchklockan passerat tjugo minuter hade vi tagit ledningen. Ida Bengtsson tog vara på sin chans och gjorde sitt första tävlingsmål i BP-tröjan. Med några minuter kvar till halvtidspaus så utökade Tempest-Marie Norlin till 2-0 för BP. Kort därefter reducerade Hammarby genom Eden Lind.

Andra halvlek var jämn och BP lyckades inte förvalta chanserna, förrän Saga Swedman klev fram och stänkte in 3-1 med tjugo minuter kvar. Bara fyra minuter senare satte Vera Blom 4-1, vilket också blev slutresultatet.

Fakta Victoria Cup Semifinal
BP – Hammarby IF
4-1 (2-1)
Mål: BP: Ida Bengtsson, Tempest-Marie Norlin, Saga Swedman, Vera Blom. HIF: Eden Lind

BP:s trupp: Hanna Skogsfors – Tuva Norell, Märta Säfström, Lovisa Norrby, Ebba Hjalmarsson – Ida Bengtsson, Ella Reidy, Klara Bengtsson – Tempest-Marie Norlin, Saga Swedman, Vera Blom

Avbytare: Juice Kransén, Sofia norrby, Kornelią Starczynska, Englas Söderkvist, Tindra Cederholm