Klar seger i första träningsmatchen

Vi fick se flera nya spelare och en efterlängtad comeback när BP tog emot Enskede IK på Grimsta. Det blev till slut hemmavinst med 4-1 inför uppåt 50 något kylslagna åskådare. E ...

Ett intensivt träningsmatchande inleddes på lördagen då ett i stora stycken nykomponerat BP mötte Enskede IK på Grimstas konstgräs. Vi fick se en blandning av bekanta från förra säsongen, flera nykomlingar och tre spelare från F19-truppen. Det var ändå lätt att känna igen matchbilden, med mycket bollinnehav och klar speldominans för BP.
-Det var kul att se en del saker vi har tränat på under veckan fungerade även under match, kommenterade tränaren Marcelo Fernández efter matchen.

I startelvan återfanns nyförvärven Agnes Bergling, Felicia Thörngren, Marie Segerholm och Malin Broberg. På högerkanten startade Ella Sonnelid, som gjorde comeback efter en lång skadefrånvaro (läs mer här) och hon fick glädjen att inleda målskyttet i den sjunde minuten. Efter kvittering av Enskedes unga Linnea Söderqvist (född 2002 och nyss uppflyttad till A-truppen), återtog BP ledningen genom Marie Segerholms första mål i rödsvart.

Förra året såg vi ofta Michaela Larsson i målprotokollet, och i början av andra halvlek drygade hon ut ledningen efter ett fint förspel där Alexsandra Lobanova gjorde en offensiv löpning från sin vänsterbacksposition. Det sista målet var en fin soloprestation av F19-spelaren Natalia Tutnjevic som bröt ett uppspel, dribblade av flera spelare inklusive målvakten och sedan enkelt kunde slå in 4-1. F19-truppen representerades även av Emelie Fonseca Johansson och Hanna Eriksson. Med tanke på det intensiva matchandet framöver och att en del spelare dras med småskador och förkylningar kan vi nog förvänta oss fler chanser för spelare som normalt inte tillhör A-truppen.
-Det var många nya spelare, och jag tycker det var okej för att vara första matchen, säger sportchefen Staffan Jacobsson. Vi har bra bredd på truppen, och även F19-spelarna gjorde bra insatser. Kul med Natalia Tutnjevic mål, det var en delikatess.

Nästa match spelas lördag 10 februari, då vi välkomnar IFK Norrköping till Grimsta.

Fakta träningsmatcher
BP – Enskede IK
4-1 (2-1)
Mål: BP: Ella Sonnelid 7; Marie Segerholm 18; Michaela Larsson 47; Natalia Tutnjevic 69
Publik: 45

BP:s startelva:
Rebecka Ayranci Dahlberg – Agnes Bergling, Felicia Thörngren, Joy Mertzig, Alexsandra Lobanova – Estibaliz Montes de Oca, Fia Grönborg, Ella Sonnelid, Malin Broberg, Marie Segerholm, Michaela Larsson

Fria byten tilläts; i andra halvlek spelade även Hanna Eriksson, Emelie Fonseca Johansson, Emelie Joelsson och Natalia Tutnjevic